www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα Βαγγελιώς


Υλικά

  • 1 μαλακό βιτάμ
  • 6 κουταλιές νερό
  • 1 φαριν-απ
  • 4-5 μήλα
  • 1 κούπα σκούρα ζάχαρη
  • 1 κούπα άσπρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα



Ετοιμασία

  1. Με τα τρία πρώτα υλικά φτιάχνουμε μια ζύμη που την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε τις δύο ζάχαρες και τα κανελλογαρύφαλλα σε ένα μπώλ και καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε χοντρές φέτες.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε δύο φύλλα (ανάμεσα σε λαδόκολλες).
  4. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε μέτριο πυρέξ και από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα από τις ζάχαρες και στρώνουμε τις φέτες των μήλων.
  5. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα από τις ζάχαρες, και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο της ζύμης κολλώντας το με το φύλλο της βάσης.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα στην κάτω σχάρα του φούρνου και πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και κανέλα όταν κρυώσει λίγο.
Τώρα τελευταία βάζω λιγότερη λευκή ζάχαρη για να την κάνω ακόμη πιο υγιεινή (Οπως βλέπετε δεν έχει ούτε βούτυρο ούτε αυγά).

Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.