www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλλικά τοστ με σιρόπι σφενδάμου


Υλικά

  • Για τα τοστ:
    • 12 φέτες ψωμιού για τοστ από τον φούρνο (όχι τυποποιημένο) ή κομμένες από ψωμί φόρμας σε πάχος 1,5-2 εκατοστά.
    • 4 αυγά
    • 1 1/2 κούπα γάλα
    • 1/4 κούπας ζάχαρη (ή και λιγότερο)
    • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
    • 1-2 βανίλιες
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • Ζάχαρη άχνη
  • Για το σιρόπι:
    • 2 κούπες σιρόπι σφενδάμου
    • 1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα μέτρια στην moulinette



Προετοιμασία

Από το προηγούμενο βράδυ: Βουτυρώνουμε ένα ταψί που χωράει όλες τις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την άχνη μαζί και περιχύνουμε το ψωμί.
Αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα, τις αναποδογυρίζουμε, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο.

Ετοιμασία

Το πρωί : Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμού από τη μία πλευρά, τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνετε άλλα 4 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το σιρόπι με τα φουντούκια και μόλις τα τοστ βγουν από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και τα σερβίρουμε με το σιρόπι στο πλάι, ζεστό.

Είναι ένα πολύ ωραίο πρωινό, αφράτο και διαφορετικό που το αγαπούν πολύ τα παιδιά (νομίζω).


Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ti einai to siropi sfendamou?
    Από: Amalia  12 / 7 / 2005
    Ti einai to siropi sfendamou, pou to vriskoume kai an den exoume me ti mporoume na to antikatasthsoume? Euxaristw!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ti einai to siropi sfendamou?
      Από: Ελένη Β  12 / 7 / 2005
      Βρήκα πρόσφατα σιρόπι σφένδαμου στον Μαρινόπουλο. Και επίσης έχω ακούσει ότι είναι καλό και για απλές τηγανίτες.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σιρόπι maple
    Από: τατιάνα  4 / 4 / 2007
    Νομίζω ότι το λένε maple syrop κι έχει και ο Σκλαβενίτης τέτοιο. Εμείς πάντως βάζουμε στις τηγανίτες μας πετιμέζι κι είναι μούρλια!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.