www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τρούφες ινδικής καρύδας


Υλικά

  • Για τα τρουφάκια:
    • 2 φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο
    • 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
    • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
  • Για το σιρόπι:
    • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
    • 7 σταγόνες λεμόνι
    • Λίγη βανίλια
  • Για τη διακόσμηση:
    • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, λεμόνι, βανίλια), τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "δέσει" το σιρόπι (προσοχή να μην καραμελώσει).
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τη φρυγανιά και το αμύγδαλο μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε. (Σε λίγο θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.)
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. (Μπορεί να σας φανεί, πως το μείγμα γίνεται τρίμματα και ότι δεν μπορεί να πλαστεί. Εχοντας όμως δίπλα σας ένα κουπάκι με νερό μπορείτε να βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και τις μπαλίτσες που θα φτιάχνετε).
  4. Παίρνουμε μικρές ποσότητες μείγματος και τις πλάθετε σε μπαλίτσες βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας με νερό.
  5. Τέλος, κυλάμε τις τρουφίτσες σε ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε σε τρουφόχαρτα ή φοντανιέρα. (Τα τρουφόχαρτα δίνουν μία επαγγελματική όψη στο αποτέλεσμα. Ολοι θα σας ρωτάνε από πού αγοράσατε τα τρουφάκια.)
Διατηρούνται εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, για να μην ξεραίνονται.
Είναι πανεύκολη συνταγή. Τα τρουφάκια είναι πολύ νόστιμα κι ελαφριά. Επίσης νηστίσιμα ακόμα και για αυτούς που νηστεύουν και από λάδι.

Τη συνταγή συνιστά: η miam miam

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: καρύδα
    Από: Χρυσαυγή  26 / 10 / 2004
    Γειά σας, 
    
    Θα ήθελα κατ΄αρχήν να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος που έχει 
    δοκιμάσει αυτή τη συνταγή! Μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα!
    
    Έχω πάθει μία ψύχωση τις τελευταίες μέρες με την καρύδα. Αγοράζω 
    συνέχεια από το μανάβικο, τις σπάω και τις καταβροχθίζω σε λίγες 
    ώρες. Τρώω καρύδα συνεχώς. Μετά το φαγητό, στην τηλεόραση, το 
    πρωί... κλπ
    
    Λέω λοιπόν να φτιάξω και αυτό το γλυκάκι να το δοκιμάσουμε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: καρύδα
      Από: Κάλλη  28 / 10 / 2004
      Θυμάσαι μήπως Χρυσαυγή κάτι θεϊκά κεράσματα, τα Ραφαέλο, τύπου
      Φερέρο Ροσέ; Ήταν τέλεια! Με την ανάμνηση εκείνων (μπαλάκια από
      γκοφρέτα που μέσα είχαν κρυμμένη κρέμα καρύδας και από έξω
      τριμμένη καρύδα) σκέφτομαι εδώ και καιρό να κάνω κανα πείραμα με
      λευκή σοκολάτα (ή ζαχαρούχο), τριμμένο μπισκότο και καρύδα... Θα
      σου πω αν πετύχω τίποτα αξιόλογο.
      
      Τα δοκίμασες τελικά τα τρουφάκια;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: καρύδα
        Από: χρυσαυγή  29 / 10 / 2004
        Κάλλη μου καλημερα!
        
        Τα θυμάμαι τα ραφαέλο! Ωραία ήταν! ...Κοίτα τι θυμήθηκες τώρα!!!
        Λοιπόν, δεν πρόλαβα να κάνω τα τρουφάκια καρύδας γιατί έχω 
        μπλέξει με καλεσμένους και γενικώς διάφορους φιλοξενούμενους τον 
        τελευταίο καιρό! Όταν τα κάνω σίγουρα θα ενημερώσω! ...Απλώς θα 
        πάνε για λίγο αργότερα!
        
        Αν ωστόσο φτιάξεις εσύ αυτό που λες με τη σοκολάτα, καρύδα κλπ 
        και πετύχει το πείραμα, δημοσίευσέ το να παίρνουμε κι άλλες 
        ιδέες! 
        
        Φιλιά πολλα

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: καρύδα
          Από: Λίλιαν Κ.  25 / 11 / 2004
          Χρυσαυγή και Κάλλη, Εφτιαξα χθες το βράδυ τα τρουφάκια για την γιορτή της πεθερούλας μου που γιορτάζει σήμερα (Κατερίνα) και έγιναν "πρώτα" που θα έλεγε και ο μικρός μου. Και το πλάσιμο εύκολο. Μπράβο στην miamiam. Φιλάκια
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Με επικάλυψη σοκολάτας;
    Από: ΑσιΜαρία  1 / 12 / 2004
    Έφτιαξα τα τρουφάκια και ήταν όντως πολύ ωραία. Επειδή θα ήθελα 
    να τα επικαλύψω με σοκολάτα (σε στυλ μπάουντι) την επόμενη φορά 
    μήπως γνωρίζει κανείς την αναλογία στα υλικά του γλάσσου ώστε 
    όταν κρυώσουν η σοκολάτα να μην είναι ρευστή αλλά ούτε πολύ 
    σκληρή (που σημαίνει και πηκτή και άρα σε κάθε τρουφάκι που 
    βουτάμε κολλάει η μιση σοκολάτα!). 
    Καλημέρα!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πιο σκληρά και άσπρα
    Από: Αφροδίτη  16 / 12 / 2004
    Έφτιαξα χθες τα τρουφάκια. 
    Μου άρεσαν αλλά έχω κάποιες απορίες.
     
    Μου βγήκαν πολύ μαλακά και δεν μπορούσα να τα σταθεροποιήσω στο 
    σχήμα που ήθελα. 
    Επίσης, μου βγήκαν ανοιχτά καφέ, μάλλον λόγω της φρυγανιάς και 
    θα τα προτιμούσα πιο άσπρα και με πιο έντονη τη γεύση της 
    καρύδας. 
    Τέλος, μήπως πριν τα κυλήσω στην καρύδα, να τα κυλήσω σε άχνη 
    για να είναι κι εξωτερικά πιο άσπρα? 
    
    Ζητώ τα φώτα σας!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πιο σκληρά και άσπρα
      Από: miam miam  24 / 12 / 2004
      Αφροδίτη καλημέρα,
      δεν μου έχει συμβεί αυτό που λες με τα τρουφάκια καμμία φορά. 
      Όταν το μίγμα είναι στο κατσαρολάκι το αφήνω να κρυώσει λίγο. 
      Εμένα μου βγαίνει πολύ τριφτό αλλά βρέχοντας τα χέρια κατά το 
      πλάσιμο γίνονται ωραίες μπαλίτσες. Μήπως, δοκίμασες να τους 
      δώσεις άλλο σχήμα και απέτυχαν; Όσο για το άσπρο εξωτερικό που 
      λες, πλάθω λίγα λίγα και τα βουτάω κατευθείαν στο ινδοκάρυδο για 
      να μην στεγνώσουν. Έτσι, κολλάει πάνω τους πολύ ινδοκάρυδο και 
      γίνονται χιονάτες οι μπαλίτσες. Πάντως, αν δοκιμάσεις την άχνη, 
      πες μας αν σου άρεσαν έτσι. Καλά Χριστούγεννα!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπορώ να χρησιμοποιήσω...
    Από: Ντία  17 / 5 / 2005
    ζαχαρούχο γάλα αντί για το σιρόπι; Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσες. φιλικα, Ντία
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπορώ να χρησιμοποιήσω...
      Από: miam miam  18 / 5 / 2005
      Ντία, δεν τα έχω δοκιμάσει με ζαχαρούχο. Έχω ακούσει για κάποια τρουφάκια που γίνονται με ζαχαρούχο αλλά τι να σου πω. Αν κατάλαβα, θέλεις να μην κάνεις καθόλου σιρόπι και να βάλεις το γάλα μέσα στα υλικά. Μπορείς να το δοκιμάσεις και πού ξέρεις μπορεί να γίνουν και καλύτερα. Αν το κάνεις και μείνεις ευχαριστημένη πες μου.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπορώ να χρησιμοποιήσω...
      Από: miam miam  18 / 5 / 2005
      Καλά θυμόμουν ότι κάτι είχε πάρει το μάτι μου.
      
      http://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=553
      
      Στα σχόλια αυτού του άρθρου θα βρεις συνταγή για τρουφάκια με 
      ζαχαρούχο γάλα. Καλή επιτυχία!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μπορώ να χρησιμοποιήσω...
        Από: Ντία  18 / 5 / 2005
        Ρώτησα χθες την αδελφή μου που είχε κάνει παλιά κάτι παρόμοιο (ίσως για αυτό και το σκέφτηκα) και μου είπε ότι γίνονται ως εξής: Βάζεις ένα κουτί ζαχαρούχο, ένα φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και 2,5-3 ποτήρια ινδοκάρυδο. Ανακατεύεις, φτιάχνεις και τυλίγεις πάλι σε ινδοκάρυδο. Θα τα φτιάξω το Σάββατο και θα σου πω. Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για την άμεση ανταπόκριση. Θα κάνω ένα μικρό πάρτάκι για την γιορτή μου (εμου και του συζύγου!Καθότι Κωνσταντίνος) και χρειαζόμουν κάτι μικρό σε γλυκό που να γίνεται εύκολα. Όταν τελειώσει η γιορτή θα σας γράψω αν βρω χρόνο και για τα άλλα εδέσματα! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!! Ντία
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τρουφάκια πολύ μαλακά!
    Από: nervosa_anorexia  21 / 7 / 2005
    Κορίτσια τη βοήθειά σας!!
    
    Δοκίμασα χθες τρουφάκια γνωστότατου ζαχαροπλαστείου της 
    Σαλονίκης (ονόματα δε λέμε, ο ΜΙΛ..ΟΣ λέμε!.. οι συντοπίτες 
    κατέχουν!), που ήταν θεϊκά στη γεύση και εντελώς διαφορετικά 
    απ`τα συνηθισμένα  τρουφάκια. 
    Το εσωτερικό τους αποτελείτο όχι από το κλασσικό τριμένο 
    μπισκότο, αλλά από κάτι σαν παντεσπάνι βρε παιδιά (αν έχετε 
    δοκιμάσει το παιδικό kinder Delice, θα καταλάβει η γεύση σας 
    τι  εννοώ!) 
    `Ηταν τόσο μαλακά, αφράτα και πεντανόστιμα που αμέσως σκέφτηκα 
    εσάς (ποιόν άλλον???), μπας και κατέχετε παρόμοια συνταγή ή 
    τουλάχιστον κάποια ιδέα για το πώς θα τα πετύχουμε στην κουζίνα 
    μας:)))
     

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!!!!
    Από: Αντα  17 / 4 / 2006
    Έκανα χθες τα τρουφάκια της μιαμ και ήταν καταπληκτικά! Λέω ήταν, γιατί πενήντα κομμάτια εξαφανίσθηκαν αμέσως! Επειδή και εμένα μου θύμησαν τα φερέρο λέω στην επόμενη αντί για αμύγδαλο να βάλω φουντούκι. Μπράβο στη μιαμ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.