www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλάσο σοκολάτας με κρέμα γάλακτος


Υλικά

  • 2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα



Ετοιμασία

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα μέχρι να γίνουν μία κρέμα πηχτή.

Το γλάσο δεν είναι γλυκό έτοιμο για σερβίρισμα. Απαιτείται στην ετοιμασία άλλων γλυκών

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Συνταγή γλάσου
    Από: Χρυσαυγή  28 / 9 / 2005
    Γνωρίζετε αν η συνταγή αυτή είναι επιτυχημένη? 
    Θέλω να φτιάξω ένα γλάσο σοκολάτας για να καλύψω ένα κέικ και 
    δεν έχω ιδέα τι ακριβώς κάνουμε. Δέν έχω φτιάξει ποτέ.
    
    Αν ωστόσο δεν γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη συνταγή, μήπως έχετε 
    κάποια καλή για γλάσο για να μην παιδεύομαι?
    
    Ευχαριστώ πολύ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Συνταγή γλάσου
      Από: Ιωσηφίνα  29 / 9 / 2005
      Δεν θυμάμαι που το έχω βρει, το έχω κρατήσει όμως στο αρχείο μου:
      
      Εύκολη Σως Σοκολάτας
      
      Για 1 φλυτζάνι
      
      ·	2/3 φλυτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
      ·	1 κουταλιά ζάχαρη
      ·	150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
      ·	2 κουταλιές μαύρο ρούμι ή ουίσκυ (προαιρετικά)
      
      Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη να βράσουν. 
      Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε 
      ώσπου να λιώσει. Ρίχνετε το ρούμι ή το ουίσκυ και ανακατεύετε.
      
      Βάζετε τη σως σοκολάτας σε βάζο. Όταν κρυώσει, σκεπάζετε το βάζο 
      και το διατηρείτε μέχρι και 10 μέρες. Ξαναζεσταίνετε βάζοντας το 
      βάζο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή το ξεσκεπάζετε και 
      βάζετε το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 2 
      λεπτά. Ανακατεύετε πριν σερβίρετε.
      
      Όπως καταλάβαμε όλοι είναι παραπλήσια της κεντρικής συνταγής του 
      άρθρου...όμως κερδίζει στις λεπτομέρειες και αυτές τελικά κάνουν 
      τη διαφορά:
      
      πχ. η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι ζεσταμένη, και η 
      κουβερτούρα τριμμένη καλύτερα και απλά την ανακατεύουμε μετά 
      εκτός φωτιάς. Η ζάχαρη δε και το ποτό είναι προαιρετικά αλλά και 
      απογειωτικά καμμιά φορά...
      
      Καλημέρα!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Συνταγή γλάσου
      Από: Ιωσηφίνα  29 / 9 / 2005
      Επίσης, μπορείς να συμβουλευτείς προηγούμενα άρθρα όπως
      http://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=646
      ή 
      http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=2005&coms=yes#comen
      
      απλά για να πάρεις περισσότερες ιδέες αλλά και για να 
      σιγουρευτείς για αυτό που θες να κάνεις.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Συνταγή γλάσου
        Από: Χρυσαυγή  29 / 9 / 2005
        Ευχαριστώ πολύ Ιωσηφίνα!
        Τα links που μου έδωσες με βοήθησαν αρκετά!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Συνταγή γλάσου
          Από: Δέσποινα Κ.  29 / 9 / 2005
          Λοιπόν Χρυσαυγή, τελευταία έφτιαξα το μπραουνικέικ της Κάλλης 
          και το έλουσα με το πιο θεσπέσιο γλάσο, το οποίο είναι 
          απλούστατο!
          
          2 κουβερτούρες λιωμένες
          1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
          1/2 κ.σ βούτυρο
          
          Αφού ζεστάνεις την κρέμα γάλακτος τη ρίχνεις σιγά-σιγά στη 
          σοκολάτα ανακατεύοντας. Στο τέλος προσθέτεις και το βούτυρο, σε 
          θερμοκρασία δωματίου.
          
          Αυτή είναι με παραλλαγές η ganache της Τίνας.
          Την πρώτη φορά που ακολούθησα τη συνταγή της, παιδεύτηκα αρκετά 
          να τρίψω τη σοκολάτα γι αυτό αυτή τη φορά απλώς την έλιωσα.
          Εκτός αυτού παρέλειψα τον καφέ γιατί δεν είχε αρέσει τόσο στα 
          παιδιά μου. Και μείωσα την ποσότητα στο μισό.
          Πάντως είναι απλούστατη, γρήγορη και το μπραουνοκέικ έγινε ένα 
          θαύμα!
          (η ποσότητα είναι πλουσιότατη για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ)

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Συνταγή γλάσου
            Από: Χρυσαυγή  29 / 9 / 2005
            Ωραία Δέσποινα! 
            Μου φαίνεται κι εμένα ποιο απλό από τη συνταγή που προτείνει η 
            Τίνα. 
            

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.