Γνωρίζετε αν η συνταγή αυτή είναι επιτυχημένη?
Θέλω να φτιάξω ένα γλάσο σοκολάτας για να καλύψω ένα κέικ και
δεν έχω ιδέα τι ακριβώς κάνουμε. Δέν έχω φτιάξει ποτέ.
Αν ωστόσο δεν γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη συνταγή, μήπως έχετε
κάποια καλή για γλάσο για να μην παιδεύομαι?
Ευχαριστώ πολύ!
Δεν θυμάμαι που το έχω βρει, το έχω κρατήσει όμως στο αρχείο μου:
Εύκολη Σως Σοκολάτας
Για 1 φλυτζάνι
· 2/3 φλυτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
· 1 κουταλιά ζάχαρη
· 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
· 2 κουταλιές μαύρο ρούμι ή ουίσκυ (προαιρετικά)
Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη να βράσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε
ώσπου να λιώσει. Ρίχνετε το ρούμι ή το ουίσκυ και ανακατεύετε.
Βάζετε τη σως σοκολάτας σε βάζο. Όταν κρυώσει, σκεπάζετε το βάζο
και το διατηρείτε μέχρι και 10 μέρες. Ξαναζεσταίνετε βάζοντας το
βάζο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή το ξεσκεπάζετε και
βάζετε το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 2
λεπτά. Ανακατεύετε πριν σερβίρετε.
Όπως καταλάβαμε όλοι είναι παραπλήσια της κεντρικής συνταγής του
άρθρου...όμως κερδίζει στις λεπτομέρειες και αυτές τελικά κάνουν
τη διαφορά:
πχ. η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι ζεσταμένη, και η
κουβερτούρα τριμμένη καλύτερα και απλά την ανακατεύουμε μετά
εκτός φωτιάς. Η ζάχαρη δε και το ποτό είναι προαιρετικά αλλά και
απογειωτικά καμμιά φορά...
Καλημέρα!
Επίσης, μπορείς να συμβουλευτείς προηγούμενα άρθρα όπως
http://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=646
ή
http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=2005&coms=yes#comen
απλά για να πάρεις περισσότερες ιδέες αλλά και για να
σιγουρευτείς για αυτό που θες να κάνεις.
Λοιπόν Χρυσαυγή, τελευταία έφτιαξα το μπραουνικέικ της Κάλλης
και το έλουσα με το πιο θεσπέσιο γλάσο, το οποίο είναι
απλούστατο!
2 κουβερτούρες λιωμένες
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κ.σ βούτυρο
Αφού ζεστάνεις την κρέμα γάλακτος τη ρίχνεις σιγά-σιγά στη
σοκολάτα ανακατεύοντας. Στο τέλος προσθέτεις και το βούτυρο, σε
θερμοκρασία δωματίου.
Αυτή είναι με παραλλαγές η ganache της Τίνας.
Την πρώτη φορά που ακολούθησα τη συνταγή της, παιδεύτηκα αρκετά
να τρίψω τη σοκολάτα γι αυτό αυτή τη φορά απλώς την έλιωσα.
Εκτός αυτού παρέλειψα τον καφέ γιατί δεν είχε αρέσει τόσο στα
παιδιά μου. Και μείωσα την ποσότητα στο μισό.
Πάντως είναι απλούστατη, γρήγορη και το μπραουνοκέικ έγινε ένα
θαύμα!
(η ποσότητα είναι πλουσιότατη για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ)