www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ωτία


Υλικά

  • Για περίπου 30 κομμάτια:
  • 5 αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλεύρι όσο πάρει (κάτι λιγότερο από κιλό)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το γιαούρτι.
  2. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Στο ζύμωμα θα μας βοηθήσει το ελαιόλαδο το οποίο θα ρίξουμε στα χέρια μας.
  4. Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δακτύλου (πρέπει να είναι παχύ για να μην στεγνώσει στο ψήσιμο) και κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια (σχήμα ρόμβου δηλαδή).
  5. Με το μαχαίρι κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Παίρνουμε την μία άκρη από το κομμάτι του ρόμβου (την πλαϊνή καλύτερα) την γυρνάμε από πάνω και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα. Ετσι το σχήμα που θα βγει θα θυμίζει ωτί δηλαδή αυτάκι.
  6. Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα ωτία σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε έως ότου αρχίζουν να ροδίζουν.
Προσοχή στο χρόνο ψησίματος διότι αν τα αφήσετε λίγο παραπάνω θα πάρουν ένα καφετί χρώμα και δεν θα είναι τόσο αφράτα.
1. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη αλλά ίσως σας φανούν πολύ γλυκά.
2. Το ζυμάρι κόβεται καλύτερα με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα.
3. Εμείς τα τρώμε σκέτα ή με τον καφέ. Σε άλλους όμως αρέσουν πολύ γλυκά περιχυμένα με μέλι.
4. Αν το ζυμάρι σας φανεί πολύ και δεν θέλετε να το ψήσετε όλο, κάντε το μία πλακουτσωτή μπάλα, αλευρώστε τη, βάλτε τη μέσα σε polybag, κλείστε καλά να μην παίρνει αέρα και βάλτε τη στην κατάψυξη. Διατηρείται για πολύ καιρό.

Τα ωτία είναι παραδοσιακό ποντιακό κέρασμα.
Να σημειώσω ότι όπως είναι φυσικό η κάθε νοικοκυρά αυξομειώνει τις ποσότητες των υλικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις της οικογένειας. Προτείνω λοιπόν να μην βάλετε λιγότερο γιαούρτι, ακόμη καλύτερα βάλτε λίγο περισσότερο. Το γιαούρτι είναι που κάνει την διαφορά.
Τη συνταγή συνιστά: Η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.