www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζανάκι γλυκό


Υλικά

  • 30-40 μελιτζανάκια
  • 1 κιλό και 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 ποτήρια νερό
  • Μασούρια κανέλλα
  • Χυμό λεμονιού
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα κατά βούληση



Ετοιμασία

  1. Διαλέγουμε περίπου ομοιόμορφα μελιτζανάκια, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά (το ειδικό εργαλείο βοηθάει) και τα περνάμε στο λεμόνι.
  2. Βράζουμε τα μελιτζανάκια (μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι), τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
  3. Δένουμε τέλος το γλυκό ξαφρίζοντας το σιρόπι.
  4. Προσθέτεις 1/2 φλιτζανάκι λεμόνι και τελευταία τα αμύγδαλα.
  5. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένες γυάλες.
Το γλυκό παίρνει ένα γλυκό μελί χρώμα. Για πράσινο χρώμα, η φίλη της ιστοσελίδας Βαγγελιώ, προτείνει γαλαζόπετρα.
Η συνταγή μου δόθηκε από την κ.Μίνα Μαύρακα από τη Σπάρτη, όταν την συνάντησα σε εκδρομή μου στο Παρόρι/Μυστρά!

Τη συνταγή συνιστά: η Lilly

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.