www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Το κέικ του Μπαγκς Μπάνυ


Υλικά

  • 3/4 του ποτηριού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μήλο τριμμένο και πασπαλισμένο με κανέλα
  • 1 ποτήρι πολύ τριμμένο καρότο
  • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο σε χυμό από μισό λεμόνι ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Ετοιμασία

  1. Αναμιγνύουμε σε μια λεκάνη τα παραπάνω υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
Δυσκολεύτηκα πολύ να πείσω τον Μπαγκς να μου δώσει την συνταγή. Φοβόταν πως, αν το έκανε, δεν θα έβρισκε πλέον καρότα στην αγορά. Παρακαλώ καταναλώστε με μέτρο.

Τη συνταγή συνιστά: η miam miam

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Την πάτησε ο Μπαγκς Μπάνυ..
    Από: marymary   22 / 1 / 2004
    .. άντε να βρει καρότα τώρα!
    
    Πεντανόστιμο και πανεύκολο στην παρασκευή του κέικ. Αφήστε που 
    είναι και νηστήσιμο. 
    
    Το έφτιαξα δύο φορές, την πρώτη αραίωσα το μείγμα με πορτοκαλάδα 
    (διότι που φάνηκε πολυ σφικτό) και χρειάστηκε περισσότερος 
    χρόνος για να ψηθεί, αλλά έγινε ωραίο. 
    Την δεύτερη, άφησα το μείγμα έτσι σφικτό και το έψησα σε 
    μακρόστενη φόρμα στους 180o c για 30 λεπτά περίπου και μετά 
    στους 160ο στον αέρα για άλλα 10 λεπτά. Έκανε μια ωραία τραγανή 
    κρούστα από πάνω ενώ από μέσα έγινε αφράτο. 
    
    Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 
    
    
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ωραιότατο
    Από: Ανωνύμου   22 / 1 / 2004
    Ένα πολύ ωραίο κέικ!Το έφτιαξα σήμερα εξ αιτίας του σχολίου της Marymary και παρ`όλο που εγώ έφαγα ένα μικρό κομματάκι λόγω δίαιτας οι υπόλοιποι το τίμησαν δεόντως.Την επόμενη φορά λέω να βάλω και λίγη καρυδόψυχα.Νομίζω ότι θα ταιριάζει με την υφή αυτού του κέικ-βγαίνει σαν σιροπιαστό.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το κέικ και η δίαιτα
    Από: Αγγελική Ν   23 / 1 / 2004
    Το κάροτ κέικ είναι μια καταπληκτική λύση για όποιον κάνει δίαιτα. Μου είχαν πει το έξής «κόλπο»: κόβεις το κέικ σε μερίδες το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο και το βάζεις στην κατάψυξη. Κάθε απόγευμα με τον καφέ σου, ή ότι ώρα αποφασίσεις ότι έχει ανάγκη η όρεξή σου για γλυκό, βγάζεις και ξεπαγώνεις την μερίδα σου. Αφού την ξεπάγωσες προφανώς την καταναλώνεις σύμφωνα με το προγραμματικό σχέδιο. Δεν μπορείς όμως να ξεπαγώσεις εύκολα δεύτερη μερίδα. Όπότε για μικρές παρεκτροπές δεν παρασύρεσαι...(για μεγάλες ψήνεις δεύτερο κέικ και αυτή τη φορά σοκολάτας). Αγγελική Ν
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Το κέικ και η δίαιτα
      Από: Βαγγελιώ   23 / 1 / 2004
      Δεν είχα την πρόθεση να είμαι ανώνυμη στο προηγούμενο σχόλιο.Συγνώμη...Πράγματι Αγγελική είναι λιγότερο παχυντικό από άλλα κέικ.Ούτε πολλά λιπαρά ούτε πολύ ζάχαρη σχετικά.Και το "κόλπο" σου αρκετά έξυπνο, αλλά ευτυχώς οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα κιλών οπότε αν τους αρέσει κάτι "φεύγει" εν ριπή οφθαλμού και αποφεύγω τον πειρασμό κι εγώ.Εξ άλλου αυτό το κέικ δεν είναι από τα πολύ μεγάλα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Το κέικ και η δίαιτα
      Από: Lilly   27 / 1 / 2004
      Shame! Mε παρασύρατε βρέ! Αλλά με τις αυθαιρεσίες μου! Πρώτον έβαλα περισσότερο καρόττο, δεύτερον μισό φλ. ψιλοκομ.καρύδι, τρίτον λίγο κανελλογαρύφαλλο, τέταρτον και δυό..αυγά! Α και το χυμό ενός πορτοκαλιού! Δεν μου άρεσε το ξύσμα "2 πορτοκαλιών"(!) Την άλλη φορά θα βάλω βανίλλια! (Χαλαρά-από Δευτέρα ...δίαιτα!)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: marelia   27 / 1 / 2004
    Εγώ κατά λάθος έβαλα 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού και έγινε ΤΕΛΕΙΟ. Το χρώμα του δε, χάρμα οφθαλμών.Ευχαριστούμε για την εύκολη και τόσο νόστιμη συνταγή.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Διονυσία  27 / 1 / 2004
      Γιατί 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού κατά λάθος; Αναφέρει πουθενά στα υλικά για χυμό πορτοκαλιού;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: marelia   2 / 2 / 2004
        Στη συνταγή γράφει ξύσμα από 2 πορτοκάλια και εγώ έβαλα 2 ποτήρια χυμό. Καλά μην το ψάχνεις. ίσως είχα και στο μυαλό μου το σχόλιο της marymary που έλεγε πως αραίωσε το μίγμα με πορτοκαλάδα. Τι σημασία έχει; Το αποτέλεσμα μετράει.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!
    Από: ΒΑΣΙΛΕΙΑ   10 / 2 / 2004
    Το κεϊκ το εφτιαξα βασει συνταγής, ούτε πρόσθεσα ούτε αφαίρεσα κάποιο ύλικο και έγινε πάρα πολύ νόστιμο. Το προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μετά από τόσο καιρό...
    Από: miam miam   5 / 3 / 2004
    Βάζοντας τη συνταγή στο site δεν είχα τη δυνατότητα χρήσης υπολογιστή ξανά παρά μόνο σήμερα. Χαίρομαι που άρεσε το κέικ σε πολλούς από σας, κρίμα για τον Μπαγκς, ο οποίος λέει πως δεν θα μου ξαναδώσει συνταγή. Όσον αφορά την καρυδόψιχα, που αναφέρεται σ` ένα μήνυμα, έχω την εντύπωση πως μπαίνει στην συνταγή και πως το είχα γράψει. Δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη. Θα το δω και θα σας ενημερώσω. Πάντως οι αλλαγές που έγιναν στην εκτέλεση από εσάς πολύ μ` άρεσαν. Όλα τα πράγματα επιδέχονται βελτίωσης. Τα λέμε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μήνυμα από τον Μπαγκς
    Από: miam miam   9 / 3 / 2004
    Η συνταγή μου γράφει και 1 ποτήρι χονδροκομμένα καρύδια. Η miam miam το παρέλειψε κατόπιν παρακλήσεως των Τσιπ και Ντέιλ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μήνυμα από τον Μπαγκς
      Από: Βαγγελιώ   9 / 3 / 2004
      Τα πρόσθεσα αυθαίρετα- όπως είχα πεί- την δεύτερη φορά που έφτιαξα το κέικ και έγινε πολύ ωραίο κατά γενική ομολογία.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μήνυμα από τον Μπαγκς
      Από: Lilly   31 / 3 / 2004
      Μήπως μπορεί να διορθωθεί από τον webmaster η συνταγή; Αν δεν 
      μπεί  "1 ποτ.καρυδόψιχα", τότε χρειάζεται 1 ποτ. αλεύρι ακόμα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μήνυμα από τον Μπαγκς
        Από: Αντώνης  31 / 3 / 2004
        Είδες τι ωραίο πράμα είμαι η διαδραστικότης! Ολα διορθώνονται στην πορεία! Ενώ η ex cathedrae διδασκαλία.... μπλιαχ :-( Κι ο webmaster κάαααθεται (τουλάχιστον περιορίζεται στα webmaterικά του καθήκοντα). It`s a wonderfull wooooooooorld!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Μήνυμα από τον Μπαγκς
          Από: Lilly   1 / 4 / 2004
          Eλα Αντώνη μου μην παραπονιέσαι! Εξάλλου είσαι εσύ 
          ένας "`Αρχων", δεν είναι αρκετό αυτό;  :-)
          Και τι άρχων, φάτε μάτια ψάρια (και γλυκά ενίοτε)!
          Δύναμη!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απίθανο κέικ!!!
    Από: Ντία  13 / 1 / 2005
    Το κέικ αυτό είναι πραγματικά πολύ ωραίο και ελαφρύ! Είναι επίσης πολύ ευκόλο. Ευχαριστούμε για την συνταγή, (έστω κι αν την ανακάλυψα προσωπικά ένα χρόνο μετά την υποβολή της).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τελευταία και καταϊδρωμένη
    Από: Anastasia _ old  13 / 1 / 2005
    Συγγνώμη που καταφτάνω τελευταία και καταϊδρωμένη αλλά να 
    ρωτήσω κάτι: αν δεν βάλουμε το 1 ποτήρι καρύδι, θα πρέπει να 
    βάλουμε 3,5 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του? Και όταν 
    λέμε ποτήρι εννούμε του νερού ή αυτό που χρησιμοποιούμε ως 
    δοσομετρητή (ότι μέγεθος και να είναι)?
    
    Αυτά για την ώρα, θα μου `ρθουν κι άλλα όμως :) 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τελευταία και καταϊδρωμένη
      Από: marymary  14 / 1 / 2005
      Βάλεις δε βάλεις ένα ποτήρι καρύδι δεν αλλάζεις τις υπόλοιπες 
      ποσότητες. Το λέω με σιγουριά καθότι και διότι το κεκάκι αυτό το 
      φτιάχνω χωρίς καρύδι. 
      Επίσης η ζύμη σου θα είναι πολύ μα πάρα πολύ σφιχτή, μη 
      τρομάξεις... κατά το ψήσιμο βγάζουν το μήλο και το καρότο τα 
      υγρά τους!
      
      Α, ποτήρι = κλασσικό νεροπότηρο. 
      
      Καλή επίτυχία
       
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Εύκολο κεκάκι, σίγουρη επιτυχία!
    Από: L  16 / 2 / 2005
    Το καλό είναι ότι γίνεται γρήγορα,  χωρίς να κατεβάζεις  και να 
    λερώνεις "τσιμπράγκαλα". 
     Αντί για ξύσμα πορτοκαλλιών έβαλα  1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο 
    τζίτζερ και πρόσθεσα 1/4 κ.γλ. τριμμ. γαρύφαλλο στην κανέλλα. 
    Μετά, σκέφθηκα να το γλασσάρω: στο μικροκύματα, έλυωσα 1 φλ. 
    μαργαρίνη(100 γρ), για 1 λεπτό. Πρόσθεσα 1/2 φλ μαύρη ζάχαρη  
    ανακατεύοντας και 2-3 κουτ.σούπας κακάο. 1 λεπτό ακόμα στα 
    μικροκύματα, ανακάτεψα να ξεσβωλιάσει το κακάο και τέλος 
    πρόσθεσα 4 κ.σπ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Άπλωσα το γρήγορο γλασσο 
    επάνω στο ξεφορμαρισμένο κεκάκι, έγειρα την πιατέλλα δεξιά - 
    αριστερά  να τρέξει η "σοκολάτα"  και ..(λυπάμαι guys, δεν είναι 
    interactive!)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Εύκολο κεκάκι, σίγουρη επιτυχία!
      Από: Αγγελική Ν  17 / 2 / 2005
      Και μένα, όπως και στην Lilly, μου φάνηκε υπέροχο μεν, αλλά 
      θεώρησα ότι χρειαζόταν ένα «κάλυμμα», και μιας που αρχίζω από 
      την άλλη Δευτέρα δίαιτα, έκανα το παρακάτω γκλάσο: 
      •	2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 
      •	1 πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
      •	2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη,
      •	1 βανίλια.
      Χτύπησα καλά το βούτυρο να ασπρίσει. Πρόσθεσα το τυρί και την 
      ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος το άρωμα της βανίλιας. 
      Άπλωσα το γκλάσο στο πάνω μέρος και στις τέσσερις πλευρές του 
      γλυκίσματος, με μια λεπτή ευλύγιστη σπάτουλα. 
      Δοκιμάστε το, με την προϋπόθεση της αυστηρής από Δευτέρα 
      δίαιτας, εκτός και αν έχετε τον μεταβολισμό της κόρης μου!
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιατί απέτυχε;
    Από: ΆννηΦ  18 / 2 / 2005
    Μετά τα εξαιρετικά σχόλια που διάβασα για τη συνταγή, και 
    δεδομένου ότι είναι ένα αρκετά υγιεινό κέικ, αποφάσισα να το 
    φτιάξω. Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα, με τη διαφορά ότι 
    αντί για κλασσικό σπορέλαιο (π.χ. καλαμποκέλαιο) έβαλα 
    σησαμέλαιο (είπα νε κάνω το κέικ ακόμα πιο υγιεινό). Το 
    αποτέλεσμα: η κόρη μου (5,5 ετών) και ο άντρας μου μια μπουκιά 
    έφαγαν και το υπόλοιπο το πέταξαν. Εντάξει, για τα δικά μου 
    γούστα τρωγόταν αλλά ήταν πολύ "γλυκερό" και είχε μια υγρή αλλά 
    κάπως κολλώδη υφή. Φταίει το σησαμέλαιο ή είναι όντως έτσι η 
    συγκεκριμένη συνταγή; Θα ήθελα μια γνώμη γιατί γενικά η συνταγή 
    με ενδιαφέρει και θα ήθελα να την ξαναφτιάξω.
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γιατί απέτυχε
      Από: Αγγελική Ν  19 / 2 / 2005
      Άννη Φ καλημέρα, το κέικ του γνωστού κούνελου, είναι μια ωραία, 
      υγιεινή λύση για κέικ. Όλα τα κέικ, που περιέχουν μήλο, είναι 
      προφανώς πιο «υγρά» από το κλασσικό κέικ. Επιπλέον το 
      συγκεκριμένο δεν έχει αυγά, γεγονός που του δίνει άλλο 
      χαρακτήρα, αλλά το κάνει κατάλληλο για όποιους προσέχουν την 
      δίαιτά τους, λόγω χοληστερίνης. Το κέικ το έχω φτιάξει με 
      ελαιόλαδο και με ηλιέλαιο, δεν έχω άποψη αν φταίει το 
      σησαμέλαιο (με επιφύλαξη λέω, ότι το σησαμέλαιο στο άρωμα θα 
      διαφοροποιούσε το κέικ). Σχετικά με την γλύκα παίζει ρόλο η 
      προσωπική προτίμηση στα γλυκά, όπως και η γλυκύτητα των μήλων 
      και των καρότων που χρησιμοποιούμε κάθε φορά. Μπορείς να 
      μειώσεις την ζάχαρη χωρίς να έχει πρόβλημα το γλυκό. Το έχω 
      φτιάξει και με ½ ποτήρι ζάχαρη (ήταν Δευτέρα και έκανα δίαιτα :-
      ))
      Αν θες να φτιάξεις ένα κάροτ κέικ που η γεύση-υφή του να 
      πλησιάζει προς το κλασσικό δοκίμασε την παρακάτω συνταγή:
      •	1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή λάδι (πιο υγιεινό αλλά η γεύση 
      διαφέρει)
      •	3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
      •	1 ½ (ή 2) φλιτζάνια ζάχαρη
      •	4 αυγά
      •	1 κουταλάκι μπέικιν 
      •	1 φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
      •	3 φλιτζάνια καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
      •	1 βανίλια
      Προτιμώ το κέικ του Μπαγκς Μπάνυ για λόγους υγείας, στα παιδιά 
      μου αρέσει η δεύτερη συνταγή που σου γράφω και... ακόμα πιο 
      πολύ μας αρέσουν τα κέικ σοκολάτας!
      Καλή επιτυχία. Αγγελική Ν
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Γιατί απέτυχε
        Από: ΆννηΦ  21 / 2 / 2005
        Να είσαι καλά Αγγελική, σε ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω 
        οποσδήποτε και αυτή την εκδοχή.
        
        ΆννηΦ

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Γιατί απέτυχε
          Από: nervosa_anorexia  18 / 4 / 2005
          `Οπως και στην περίπτωση της `ΑννυΦ, και το δικό μου καροτοκέικ 
          παρουσίασε τα ίδια προβλήματα χθες, παρόλο που ξεκίνησα να το 
          φτιάχνω με ενθουσιασμό και ακρίβεια στη λεπτομέρεια, 
          παρακινούμενη απ`τα τόσα κολακευτικά σχόλια της συνταγής...
          
          Εξωτερικά παραψήθηκε (αν και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο, μέχρι 
          να ψηθεί εντός), ενώ εσωτερικά παρουσιάζει αυτή την υγρή 
          και "κολλώδη" υφή, παρόλο που "στράγγιξα" μήλα και καρότα μετά 
          το τρίψιμό τους:((
          
          Για τη γεύση φυσικά, ουδέν σχόλιο! `Ηταν delicious!!
          
          Ελπίζω τη 2η φορά να βγει καλύτερο.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παραλλαγή
    Από: Lilly  16 / 4 / 2005
    Μου σέρβιραν νηστίσιμο καροττοκαίηκ (σαν αυτό) όπου είχαν 
    προσθέσει (καρύδια βέβαια), 2 κ.σ. κακάο 1 κ.σ.μέλι που έδινε 
    εξαίσια μυρωδιά και γεύση, 1 κ.σ. Μπ.πάουντερ και το αλεύρι ήταν 
    self raising. Κομμένο στα δύο είχε ενωθεί με μαρμελάδα και είχε 
    γλάσσο σοκολάτας (1 κουβερτούρα+1 φλ.σιρόπι+3 κ.σ. Amaretto 
    λικέρ). Εκεί να δεις νιαμ-νιαμ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Παραλλαγή
      Από: LITSA  13 / 2 / 2007
      το έχω ξαναφτιάξει το κεκάκι χωρίς γλάσσο και μου άρεσε, αλλά κάτι μου έκανε το σχόλιο σου Λιλη μου και ήθελα να μου πείς όταν λες σιρόπι τι εννοείς αυτό που βρίσκουμε στα Σούπερ Μάρκετ στο μπουκάλι ή αυτόπ που φτιάχνουμε μόνοι μας στα σιροπιαστά γλυκά? έλεγα να το φτιάξω για την Καθαρά Δευτέρα!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: baking powder
    Από: Αγγελίνα  22 / 10 / 2005
    Γεια χαρά. Μια διευκρίνιση παρακαλώ: πόσα κουταλάκια του γλυκού είναι το 1 φακελάκι baking powder; Ευχαριστώ πολύ Αγγελίνα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πού είναι το κέϊκ??
    Από: Αγγελίνα  26 / 10 / 2005
    Μεγάλη επιτυχία το κεκάκι! Δεν βλέπω να φτουράει δεύτερη μέρα! Πάντα τέτοια αγαπητή! Αγγελίνα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το κεικ του Μπαγκς Μπάνι
    Από: Ελίζα  17 / 2 / 2007
    Εφτιαξα το κέικ και πράγματι είναι πολύ γευστικό. Πραγματικά δεν το περίμενα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.