Ανοίγουμε το κανταΐφι με το χέρι (αφού το βουτυρώσουμε), το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και μόλις ψηθεί το κανταΐφι το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει.
Κρέμες: Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, τις στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να σταθεί η κρέμα.
Από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με τα κερασάκια και τους ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)
Θέμα: Γρήγορο εκμέκ Από: Τούλα 14 / 1 / 2006
Super η συνταγή σου και κατα τύχη, την ίδια έκανε και η πεθερά
μου για τις γιορτές. Μόνο που, αντί για απλό βούτυρο, έβαλε
βούτυρο Κερκύρας επάνω στο φύλλο κανταίφ, πρίν το βάλει στο
φούρνο.
Δεν μπορείς να φανταστείς, πόσο ωραία μοσχοβολούσε η κουζίνα
την ώρα που ψινόταν το κανταϊφ!
Και η γεύση του ήυαν ακόμη πιο ωραία απο το κανταϊφ στο οποίο
βάζουν απλό βούτυρο.
Για δοκίμασέ το και θα το διαπιστώσεις και μόνη σου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Den einai afto ekmek kardia mou Από: Γιάννης Σ. 14 / 1 / 2006
όσο αυτό είναι εκμέκ άλλο τόσο κι εγώ είμαι αστροναύτης της
NASA.
Μπορεί να είναι καλό...γλυκό κι γρήγορο, αλλά το εκμέκ γίνεται
αλλιώς.
Θέμα: Re: Den einai afto ekmek kardia mou Από: ΓΙΩΡΓΟΣ 6 / 2 / 2006
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Εκμέκ Από: Νατάσα 28 / 1 / 2006
Συμφωνώ, Γιάννη Σ. Είναι πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι εκμέκ.
Είναι εκμέκ κανταΐφ και φτιάχνεται με κανταΐφ για βάση ως λύση
ανάγκης γιατί το γνήσιο εκμέκ βρίσκεται πολύ δύσκολα. Έχω κι
άλλη ένσταση που αφορά την κρέμα. Γιατί να βάλουμε
ετοιματζίδικη και όχι την πολύ εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής με
γαλατάκι, κορν φλάουερ, κρόκους και ζάχαρη;
Το σημαντικό για εμένα είναι άλλο όμως. Μήπως ξέρει κανείς τη
συνταγή για αυθεντική βάση εκμέκ; Δεν μπορώ να τη βρω
πουθενά.Υπάρχει κι άλλη λύση ανάγκης. φρυγανισμένο και
σιροπιασμένο τσουρέκι ως βάση. Αλλά πάλι εκμέκ δεν είναι...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Έλα ντε Από: Marie 19 / 4 / 2006
Νατάσα, όταν λέμε γρήγορο γλυκό εννοούμε ΓΡΗΓΟΡΟ....Αν είναι να
φτιάχνουμε την κρέμα... σωθηκα...Επίσης λίγη ευγένεια στον
ανθρωπο που ασχολήθηκε να στείλει την συναγή και σε αυτούς που
την διάβασαν δεν βλάπτει!!!Άντε και καλή προσγείωση αστροναύτη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Μαρία, μη νομίζεις ότι η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι κάτι
δύσκολο ή που θέλει πολύ χρόνο. Σχεδόν όσο η έτοιμη
χρειάζεται...
Όσο για την ευγένεια, έχεις δίκιο.
Θέμα: Re: Έλα ντε Από: Μαρία 26 / 4 / 2006
σσσσ άστον αστροναύτη μην τον ενοχλείς με λεπτομέρειες είναι
απασχολημένος
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: ekmek!!! Από: eua 20 / 4 / 2006
mia xara gliko einai pantos, to dokimasa. kali anastasi se
olous!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Χωρίς θέμα Από: ΤΖΙΝΑ 10 / 5 / 2006
poli kaliteres oi kremes vanilias giati proswpikaexw k ena
provlima na vrw avgoulakia na ftiaksw krema.....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]