www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πορτοκαλόπιτα της Αννας


Υλικά

  • Σιρόπι:
    • 2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 ποτήρια νερό
  • Πίτα: 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 ποτήρι ξύσμα από πορτοκάλι



Ετοιμασία

  1. Σιρόπι: Ετοιμάζουμε σιρόπι βράζοντας την πορτοκαλάδα την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Πίτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  3. Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι λίγο- λίγο, το γιαούρτι και το ξύσμα. (Το μίγμα πρέπει να είναι νερουλό.)
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα των πορτοκαλιών και ψήνουμε για 1/2 ώρα.
  6. Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική Ν

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (43)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.