www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Double Chocolate Cookies


Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 κούπες σοκολάτα Gadbury (ρόφημα)
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
  • 6 βανίλιες
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 φακελάκια "σταγόνες" κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets)
  • 150 γρ. φουντούκι (κοπανισμένο σε γουδί)



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύετε καλά με σύρμα ή απλό μίξερ.
  2. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
  4. Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο κουβερτούρα.
  5. Τέλος, προσθέτετε το γάλα σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο).
  6. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ταψί, ρίχνετε μια κουταλιά από το μείγμα, πασπαλίζετε στο κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνετε μερικές σταγόνες κουβερτούρας.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) στους 150-170 βαθμούς για 10-14 λεπτά.
-Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο "φουσκωτό".
-Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: DOUBLE WORRY
    Από: ΜΑΙΡΗ   2 / 1 / 2004
    Καλή χρονιά σε όλους σας. Παναγή τι έπαθα με τη συνταγή σου, που την έφτιαξα, τη σχολίασα στο gourmet.gr, αλλά δεν κράτησα την εκτύπωση με την προοπτική να την ξανατυπώσω...Με μεγάλη χαρά (γιατί ποιός άντεχε τις πιτσιρίκες μου που μου ζητούσαν να τα ξαναφτιάξω) σε βρήκα στο hungry.gr.Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαιρη μου...
    Από: panais  2 / 1 / 2004
    Καλη χρονια, να χαιρεσαι τις πιτσιρικες σου και ετοιμαζω αλλη 
    μια συνταγη λιχουδια που θα τη δημοσιευσω μολις την τελειοποιησω
    Φιλικα
    Panais

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   31 / 1 / 2004
    panais i love you!!!!!η συνταγή σου είναι εκπληκτική!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Panais  1 / 2 / 2004
      Ουαου! Αυτη και αν ειναι εκδηλωτικη εκφραση συναισθηματων.
      Χε Χε!
      Να σαι καλα, χαιρομαι που σου αρεσαν.
      Panais

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: COOKIES
    Από: ΒΑΣΙΛΕΙΑ   7 / 2 / 2004
    Τα cookies τα έκανα χτες και έγιναν πεντανόστιμα. Μόνο που όταν τα έβαλα στο φούρνο η κουταλιά ζύμης που έβαζα άπλωνε με αποτέλεσμα να γίνουν τεράστια τα μπισκότα. Αυτό είναι φυσιολογικό ή έκανα κάτι λάθος? Παναή σε ευχαριστώ για την τέλεια συνταγή και περιμένω την απάντηση σου.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: COOKIES
      Από: Panais  7 / 2 / 2004
      Βασιλεια χαιρομαι που σου αρεσαν.
      Το ξερω οτι σου απλωσαν, το εχω απαντησει και παλιοτερα.
      :o)
      Λοιπον, η ζυμη σου πρεπει να ειναι σφιχτη, και να τα ριχνεις 
      ετσι ωστε να ειναι σαν ενα στρογγυλο μπαλακι με μια ταση προς τα 
      πανω. Δηλαδη μακροστενο προς τα πανω.
      Οπως εχεις τη ζυμη στο κουταλακι, σπρωχτη με το δαχτυλο απαλα 
      και μην την απλωσεις, δηλαδη μην προσπαθησεις να δωσεις εσυ 
      σχημα, απλωνει απο μονο του απο οτι ειδες.
      Καλη επιτυχια αν τα ξανακανεις και οτι θες μου λες.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: cookies
    Από: Ανωνύμου   7 / 2 / 2004
    Τι εννοείς 2 κούπες σοκολάτα ρόφημα;Σκόνη ή φτιαγμένο ρόφημα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: cookies
      Από: natalia   7 / 2 / 2004
      επειδή η ίδια ερώτηση είχε ξαναγίνει στο forum η απάντησή του 
      ήταν:
      
      panais   18 / 12 / 2003
      
      την σοκολατα την βαζεις οπως ειναι, σε σκονη, η ζυμη μπορει να 
      σου βγει λιγο σκληρη, κανεις την αδιαφορη, αν μετα απο 5 λεπτα 
      εξακολουθει να ειναι τοσο σκληρη οσο να μην ξεκολαει απο το 
      κουταλι, τοτε δεν κανεις την αδιαφορη, προσθετει λιγο φρεσκο 
      γαλα.
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: cookies
        Από: Panais  7 / 2 / 2004
        Ρε ναταλια, χε χε, αρχειο με κρατας?
        Πω πω, εχεις ντοκουμεντα!
        Πρεπει να προσεχω τι και πως το λεω!
        :o)

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: cookies
          Από: Natalia   7 / 2 / 2004
          όχι μόνο εσένα.............χε χε χε 
          
          (για να είμαι ειλικρινής όμως, εγώ ήμουν που είχα κάνει την 
          ίδια ερώτηση στο forum, οπότε....)
          
          
          
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: cookies
    Από: Ανωνύμου   7 / 2 / 2004
    Επίσης οι 6 βανίλιες δεν είναι πολλές;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: cookies
      Από: Panais   7 / 2 / 2004
      Αν και με εκνευριζει να απανταω σε σχολια ανωνυμων,εστω!
      
      Για καποιον μισο κιλο φετα σε τυροπιτα ειναι πολυ.
      Για καποιον αλλο κανονικο.
      ΓΙα καποιον αλλο λιγο.
      
      Βαλε οση βανιλια θες, ειναι αυτονοητο οτι η ποσοτητα της 
      βανιλιας μπαινει για αρωμα και δεν εχει καθοριστικο χαρακτηρα 
      στην επιτυχια της συνταγης.
      
      Οποτε αν ρωτησεις εμενα σου λεω οτι ειναι μια χαρα η ποσοτητα.
      Αν εσενα δεν σου πολυ αρεσει βαζεις λιγοτερο.
      
      Μου θυμιζει ενα παραδειγμα μιας φιλης, εβλεπε ενα παντελονι και 
      λεει, μα θα μου πηγαινει...ε βαλτο και βλεπεις αν σου παει.
      
      Το ιδιο και σε σενα, καντα και δες αν τους παει λιγοτερη η 
      περισσοτερη και πολυ θα χαρω να μου προτεινεις κατι αλλο.
      
      
      Αλλα, please, μη μου κανετε αυτου του τυπου ερωτησεις.
      "Μηπως ειναι πολυ το μπαχαρικο"?
      "Μηπως να εβαζα περισσοτερο αλατι"?
      Τα παιιιιιιιιιιιιιιιιιιρνω!
      
      Καλη επιτυχια και σε σενα

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: double chocolate
    Από: lena  9 / 9 / 2005
    Τα έχω φτιάξει ήδη 2 φορές και έχουν γίνει ανάρπαστα! Φοβερή συνταγή....... Panais μου αρέσει η φαντασία σου...... Συγχαρητήρια! Λένα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Κάτια  9 / 9 / 2005
    Άμα ακούω " φρέσκο βούτυρο " το μυαλό μου πάει στο ζωικό, από την άλλη πάλι μου φαίνεται παράξενο να μπαίνει ζωικό βούτυρο σε cookies! Τελικά τι να βάλω;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Panais  13 / 9 / 2005
      Katia,
      Mi valeis pantos ta metaksota kai na fusaei...:o)
      
      Vre, poses fores ta exoume pei, dokimazete, vale fresko vouturo 
      i akoma kai vouturo galaktos. Pare tis Delta i an thes kapoio 
      pio paradosiako.
      
      Dokimase to pou les, vlepeis an sou aresei, kai meta dokimase 
      to me allo vouturo an de meineis euxaristimeni. 
      
      Peri orekseos...:o)
      
      Kali epituxia

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Xristina  29 / 12 / 2005
    Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σου εύχομαι. Panais, οταν λες κούπα, τι ακριβώς εννοεις? του τσαγιού ή του nescafe? σε γραμμάρια ή σε ml μπορείς να μου πεις?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Panais  2 / 1 / 2006
      Kali xronia Xristina.
      
      Ennoo koupa tou kafe, nai, tou nescafe,
      
      An deis pio kato sti suntagi leo flytzani, ennoo tou tsagiou.
      
      Me auto to tropo diaxorizo ti posotita.
      
      Tora gia ml, kai grammaria kai tetoia, ta theoro daimonika, 
      velzevoulika, xe xe, de mageireuo pote me dosologia xristina.
      
      O logos pou vazo dosologies einai gia na mporoun na kanoun oi 
      alloi tis suntages kai to kano kata proseggisi.
      
      I zaxaroplastiki vevaios thelei akriveia, omos i sugkekrimeni 
      suntagi de trexei kai tipota na pesei parapano aleuri, rixneis 
      ligo gala, i an to antitheto, sou vgei araii, vazeis ligo akoma 
      aleuri.
      
      Fileleutherismos tora stis dosologies
      
      :o)
      
      Kali xronia se olous sto site!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Τζωρτζίνα  2 / 1 / 2006
        Χρόνια Πολλά και σε σένα Panais. Καλή χρονιά και ότι επιθυμείς! Εύχομαι να σε διαβάζουμε πιο συχνά φέτος...
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    Από: CAT  3 / 1 / 2006
    Παναή πολλές ευχές και από εμένα. 
    Μας έλειψες και ελπίζω να σε βλέπουμε και να σε διαβάζουμε στο 
    hungry συχνότερα.
    Φιλιά. CAT.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!!
    Από: ΚΥΡΙΑΚΗ  3 / 1 / 2006
    Πραγματικά καταπληκτική συνταγή. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πεντανόστιμα, ασυναγώνιστα, θεσπέσια! Σ΄ευχαριστώ κι εγώ πολύ για την όμορφη συνταγή σου. Καλή χρονιά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
    Από: Aλεξία  3 / 1 / 2006
    Tην κουβερτούρα σε σταγόνες την βάζουμε έτσι όπως είναι στο
    φακελάκι ή τη λιώνουμε πρώτα?
    Εγώ την τελευταία φορά που είχα φτιάξει τα μπισκότα την είχα λιώσει.
    Αλλά βγήκανε τέλεια!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
      Από: Panais  3 / 1 / 2006
      Αλεξία μου, just think...Otan mpei sti zumi, kai mpei sto 
      fourno, apo ti thermokrasia tha liosei mesa sti zumi.
      
      Protimotero loipon na ti valeis opos einai sti zumi kai na 
      liosei mia fora, oxi na ti lioseis kai na ksanazestathei sto 
      fourno.
      
      :-)
      
      Panais

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
        Από: Aλεξία  4 / 1 / 2006
        Panai ευχαριστώ πολύ! :) `Eχεις δίκιο.Δεν το σκέφτηκα έτσι.
        Απλώς όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει κουβερτούρα σε σταγόνες την
        έχω λιώσει.
        Θα τα φτιάξω πάλι!Αυτή τη φορά χωρίς να λιώσω την
        κουβερτούρα.Σίγουρα θα γίνουν υπέροχα! 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: COOKIES
    Από: ΛΙΧΟΥΔΑ  12 / 1 / 2006
    Καλή Χρονιά σε όλους. Επειδή θέλω να κάνω τα μπισκότα για τη γιορτή του γιου μου (Θάνος) να τα κεράσει στον παιδικό σταθμό που πηγαίνει, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα περίπου κομμάτια βγαίνουν?? Ευχαριστώ!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: COOKIES
    Από: ΛΙΧΟΥΔΑ  19 / 1 / 2006
    Μέρες λοιπόν μετά και αφού δεν πήρα καμία απάντηση, σας λέω ότι τα έφτιαξα και μου βγήκαν περίπου 120 μπισκότα. Το μόνο μου πρόβλημα ήταν ότι μου κολήσαν στη λαδόκολα και δυσκολεύτηκα πολύ να τα βγάλω.Μήπως είμαι άσχετη????? Βάζουν στη λαδόκολα βούτυρο????
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: COOKIES
      Από: Panais  19 / 1 / 2006
      Kalimera ΛΙΧΟΥΔΑ,
      
      Zito sugnomi alla den eida egkairos tin erotisi sou alla 
      xairomai pou dokimases ti suntagi kai vrikes sti praksi posa 
      vgainoun. 
      
      De tha iksera na sou apantiso kiolas, de ta eixa metrisei pote, 
      alla ena proxeiro upologismo tha mporousa na kano, me 
      sugxoreis, den eida tin erotisi sou.
      
      Sou kollisan sti ladokola, mou fainetai periergo, upotheto oti 
      exei na kanei me to tropo psisimatos, mipos ta evgales noris 
      kai akoma i zumi itan apsiti kai kolouse?
      
      De ksero ti na upotheso. Apla na po oti xrisimopoio xarti 
      psisimatos Sanitas(nomizo i peristasi dikaiologei tin 
      diafimisi).
      
      Na eisai kala kai kali xronia!
      
      An deis oti argo na apantiso pali, xrisimopoiise to email mou, 
      tha to do sigoura.
      
      Panais

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: COOKIES
    Από: ΛΙΧΟΥΔΑ  19 / 1 / 2006
    Σε ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη σου για το χαρτί ψησίματος. Εγώ για να πω την αλήθεια χρησιμοποίησα ένα χαρτί σε ρολό που έλεγε αν θυμάμαι καλά στο κουτί "λαδόχαρτο". Δεν τα έβγαλα άψητα και το λέω αυτό γιατί το πρώτο ταψί επειδή στον χρόνο που γράφεις άνοιξα το φούρνο τα έπιασα και μου φάνηκαν ωμά τα άφησα αρκετά παραπάνω και όταν αρχίζαν να μυρίζουν τα έβγαλα.Διαπίστωσα τότε ότι όταν τα αφήσεις 2-3 λεπτά εκτός φούρνου ξεραίνονται (αυτά που έκαψα τουλάχιστον) ενώ τα υπόλοιπα γίναν όπως έπρεπε.Αρα σίγουρα δεν τα έβγαλα άψητα.Την επόμενη φορά (γιατί θα υπάρξει σίγουρα επόμενη φορά αφού γίναν ανάρπαστα) θα δοκιμάσω το χαρτί που μου είπες.Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι υγεία πάνω από όλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: δεν βρισκω το παλαιοτερο θεμα
    Από: Mao  8 / 2 / 2006
    έχει ξαναρωτηθεί και ξανααπαντηθεί αλλά... δεν βρίσκω πού!! 2 κουπες Cadbury έτοιμο ρόφημα ή 2 κούπες σκόνη Cadbury? ευχαριστώ πολύ Καλημέρα :-))
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καταπληκτικά Cookies
    Από: Souzi  27 / 2 / 2006
    Πολύ πολύ ωραία αλλά και πολύ πολύ πολύ γλυκά, αναγκάστηκα να 
    μη βάλω το δεύτερο πακέτο σταγόνες κουβερτούρα. την άλλη φορά 
    θα βάλω μόνο μια κούπα ζάχαρη. μπράβο Παναγή

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: cookies
    Από: Constantina  19 / 4 / 2006
    ΠΑΝΑΗ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ.. ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ...
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ......... ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ
    ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ..ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!!
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τα δοκίμασα...
    Από: Βάνα  2 / 11 / 2006
    Αποφάσισα χτες να τα φτιάξω. Μου πήρε 4 ώρες, χάλια έκανα την 
    κουζίνα…  Τα περίμενα λίγο καλύτερα.. πρέπει να έκανα λάθος τις 
    αναλογίες..  Από φάτσα δεν λένε και πολλά! Αλλά από γεύση σήμερα 
    είναι πολύ καλύτερα από χτες.. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Mpiskota
    Από: Olga  10 / 11 / 2006
    Έφτιαξα και εγώ τα μπισκότα. Μου κόλλησαν και εμένα λίγο στη λαδόκολλα... Νομίζω ότι αν δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση γλυκών στο σπίτι που θα τα φτιάξετε είναι καλύτερα να κάνετε τη μισή δόση. Με ταλαιπώρησε λίγο η εκτέλεση γιατί δεν υπάρχουν αρκετά υγρά (πριν ρίξουμε το γάλα) για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Ωραία βγήκαν στη γεύση, αλλά δεν ξέρω αν θα τα ξαναέφτιαχνα γιατί έχω βρει και πιο προσεγμένες συνταγές μπισκότων με καλύτερη εκτέλεση.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΧΟΛΙΑ
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ.  13 / 3 / 2007
    Τα δοκίμασα, ωραία, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα στη γεύση, γι` αυτό θα κάνω και κάτι αλλαγούλες ακόμη. Κυρίως, όμως, δε μου βγήκαν τραγανά, αυτό είναι το σημείο που θέλω να βελτιώσω. Ευτυχώς, διάβασα και τα σχόλια και έφτιαξα τη μισή δόση, αλλιώς ακόμα θα φούρνιζα...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.