www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πανακότα


Υλικά

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 γρ. (3 φύλλα) ζελατίνα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Για το γαρνίρισμα:
    • Σάλτσα βατόμουρου
    • Κουβερτούρα λιωμένη
    • Ασπρη σοκολάτα λιωμένη



Ετοιμασία

  1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
  2. Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε 4 μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η πανακότα.
Παρουσίαση:
  1. Βουτάμε το μπόλ σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτο και
  2. βάζουμε στην κορυφή της πανακότας σάλτσα βατόμουρου και δίπλα της απλώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη. Πάνω στην κουβερτούρα κάνουμε τρείς λεπτές ευθείες γραμμές με άσπρη σοκολάτα και με οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους.
  3. ρίχνουμε στην κορυφή κουβερτούρα και κάνουμε 3 ομόκεντρους λεπτούς κύκλους με άσπρη σοκολάτα. Με οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές ακτινωτά, ώστε να σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης.
  4. δίπλα από την πανακότα σχηματίζουμε 2-3 "δάκρυα" με άσπρη σοκολάτα και τα γεμίζουμε με κουβερτούρα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ολα καλα αλλα . . .
    Από: Φλοιβος  8 / 10 / 2005
    Ολα καλα αλλα τελικα αυτη την κρεμα γαλακτος που τι βαζουμε??? κατθομαστε και την κοιταμε μεχρι να γινει σαντιγυ?????
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάλτσες γαρνιρίσματος
    Από: Γιώργος  23 / 11 / 2006
    Καλά φτιάχνεις την πανακότα. Η σάλτσα πως γίνεται; Και αν χρησιμοποιήσεις ρόδι αντί βατόμουρα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: απορία
    Από: Λενα Μ  23 / 11 / 2006
    Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να αντικαταστήσω τα φύλλα ζελατίνης με το απλό ζελέ σε σκόνη που κυκλοφορεί στο εμόριο κια σε τι ποσότητα. Είμαι σε νησί και βρίσκω δύσκολα φύλλα ζελατίνης.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: απορία
      Από: kxan  23 / 11 / 2006
      Μπορείς να βάλεις σκόνη ζελατίνη. Εχει βγάλει και η Knor αλλα και ξένες μάρκες κυκλοφορούν. Κι εγώ που είμαι σε νησί βρίσκω. Είναι χωρίς άρωμα και χρώμα ενώ το ζελέ που λες έχει και από τα 2
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.