www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πανακότα με μαστίχα Χίου


Υλικά

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Ζελατίνα σκόνη
  • Σος καραμέλας:
    • 1 ποτήρι ροδόνερο
    • 1 ποτήρι ζάχαρη



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα, ρίχνουμε 2 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύοντας, ρίχνουμε τη μαστίχα και αφού ζεσταθεί σουρώνουμε για να φύγουν τα μαυραδάκια που αφήνει η μαστίχα.
  2. Ρίχνουμε τη ζελατίνα, ανακατεύουμε, βάζουμε σε φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καραμέλα:
  1. Βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ροδόνερο ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην πήξει η καραμέλα αλλά να παραμείνει ρευστή σαν σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αφού κρυώσει η πανακότα τη βγάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σος και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΖΕΛΑΤΙΝΑ?
    Από: LENA  16 / 9 / 2004
    μηπως μπορειτε να διευκρινησετε την ποσότητα της ζελατίνας γιατι δεν αναφερετε?Ευχαριστώ πολύ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΖΕΛΑΤΙΝΑ?
      Από: Ανδρέας  28 / 9 / 2004
      30 γρ. ζελατίνα ειναι υπεραρκετά. Αν την κάνεις γράψε τις εντυπώσεις σου.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΖΕΛΑΤΙΝΑ?
        Από: Αγγελική Ν  3 / 10 / 2004
        Αντρέα μας, έφτιαξα το γλυκό και ήταν υπέροχο! Μόνο που δεν είχα διαβάσει την διευκρίνισή σου και έβαλα παραπάνω ζελατίνα (από φόβο μη δεν δέσει) και ήταν λίγο... "ντούρο" το αποτέλεσμα. Θα επαναληφθεί γιατί είναι πολύ ισορροπημένο, δροσερό, και ιδανικό να συνοδεύσει ένα γεύμα λουκούλλειο και να βοηθήσει την αλλαγή της γεύσης, χωρίς να βαρύνει περισσότερο το στομάχι! Ευχαριστώ άλλη μια φορά που μας λες τέτοια ωραία και μαθαίνουμε!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.