Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Maria_P 17 / 2 / 2004
Κρύστα, thanks!
εφτιαξα την μηλόπιτα και είναι όντως φοβερή!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 28 / 5 / 2004
Και επειδή ο Γιάννης δεν μου είχε απαντήσει για το
πορτογαλέζικο γλυκό του, αποφάσισα να φτιάξω την μηλόπιτα αυτή.
Δεν μου έγινε καλή, η ζύμη έγινε πολύ μαλακή και το όλο γλυκό..
πάρα πολύ γλυκό.
Διατηρώ μία πολύ μικρή αμφιβολία μήπως έφταιξα εγώ - δηλαδή
μήπως μου ξέφυγε καμμιά κουταλιά αλεύρι (λιγότερη) στο μέτρημα.
Και από την στιγμή που έχουμε και μια θετική άποψη ήδη για την
μηλόπιτα αυτή.... παίζει και η πιθανότητα της αποτυχίας χωρίς
να υπάρχει κανένας προφανής λόγος.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Krysta 1 / 6 / 2004
Αγαπητή Natalia,
λυπάμαι πραγματικά που δεν σου πέτυχε η μηλόπιτα.
Η ζύμη της μηλόπιτας αυτή είναι σαν κέικ, μαλακή δηλαδή.
Μπορώ όμως να καταλάβω τι πιθανότατα συνέβη καθώς το έπαθα και
εγώ την τελευταία φορά που την έφτιαξα στο καινούργιο φούρνο που
αγόρασα. Η ζύμη βγήκε πολύ #*$@*#ά, τα μήλα δεν είχαν ψηθεί πολύ
καλά και όντως είχε βγει πολύ γλυκιά γιατί δεν είχε προλάβει να
γίνει καραμέλα η ζάχαρη στο πάτο του ταψιού. Δεν ξέρω ακριβώς τι
έφταιξε, αλλά μάλλον το ότι ο συγκεκριμένος φούρνος ψήνει
διαφορετικά από τον προηγούμενο. Έτσι την επόμενη φορά που θα
την φτιάξω θα την βάλω σε υψηλότερη θερμοκρασία και σίγουρα όχι
στον αέρα.
Πάντως σε διαβεβαιώνω ότι η μηλόπιτα αυτή είναι η αγαπημένη των
φίλων μου, ενώ σε όσους έχω δώσει την συνταγή, τους έχει πετύχει.
Οπότε φαντάζομαι ότι είτε έγινε κάτι με το ψήσιμο, είτε απλά δεν
σου αρέσει αυτός ο τύπος μηλόπιτας.
Περιμένω να μου πεις τι έγινε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 1 / 6 / 2004
Αγαπητή μου Κρύστα, νέες υποψίες περί του ενόχου.... της
αποτυχίας της μηλόπιτας :-). Μάλλον ο φούρνος μου έχει αρχίσει
να τα παίζει ως προς την κάτω του αντίσταση. Και ενώ η καραμέλα
έπρεπε να γίνει στον πάτο του ταψιού, καραμέλωσε κατά περίεργο
τρόπο το πάνω μέρος της ζύμης ενώ η υπόλοιπη ζύμη έμεινε σχεδόν
σαν κρέμα. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να έφταιγε ο φούρνος ίσως
επειδή τα μήλα ήταν πολύ ώριμα και μετά το ψήσιμο ήταν μια
χαρά, είχαν σχεδόν λιώσει.
Φυσικά και θα ξαναδοκιμάσω μιας και όπως έχω πει και αλλού το
όριό μου στις δοκιμές είναι μέχρι τρεις. Μετά το παίρνω απόφαση
ή ότι η συνταγή δεν είναι καλή ή ότι η συνταγή δεν θέλει να
πετύχει στα χέρια μου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Για να τρέχουν τα σορόπια...
Από: Αλέκα Νικολαϊδου 1 / 6 / 2004
Την ίδια συνταγή κάνω και εγώ με την εξής προσθήκη: αφού
πασπαλίσω το ταψάκι με τη ζάχαρη και την κανέλα, τρίβω στο
χόντρο τρίφτη ένα μήλο. ΜΕτά βάζω τα μήλα σε ροδέλες και στην
τρύπα κάθε φέτας μπήγω ένα φουντούκι ή ένα κερασάκι ή οτιδήποτε
μου κατέβει. Έτσι όταν την αναποδογυρίζω, η μηλόπιτα είναι σαν
να έχει από πάνω μαρμελάδα μήλο που ρέει τριγύρω και ταυτόχρονα
είναι και στολισμένη με τα κερασάκια!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Για να τρέχουν τα σορόπια...
Από: Natalia 1 / 6 / 2004
στην επόμενη δοκιμή, θα το δοκιμάσω και αυτό...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: re
Από: Μαιρη 13 / 3 / 2005
Τελεια...μια παραλλαγη να αντικατασταθει η ζαχαρη της βασης με
3/4 του βαζου μαρμελαδα της αρεσκειας σας και στο κενο της
ροδελας του μηλου ενα κομματι καρυδι.Δοκιμαστε το!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μμμμ!
Από: Αλεξάνδρα 18 / 11 / 2006
Πολύ καλή η μηλόπιτά σου Κρύστα, την εφτιαξα σημερα και οσο
περισσότερο μύριζε (η κανελα με τρελαινει!) δεν εβλεπα την ωρα να
τη δοκιμασω!
Σ`ευχαριστώ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μηλόπιτα
Από: Αντιγόνη 18 / 11 / 2006
Είχα σκοπό να την κάνω σήμερα, όμως με απέτρεψε η φαινομενικά
μεγάλη ποσότητα της ζάχαρης. Δύο κούπες σε 9 κουταλιές αλεύρι
δεν είναι πολύ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΦΟΒΕΡΗ!
Από: Άντζυ 22 / 8 / 2007
Συγχαρητήρια για τη συνταγή σου! Την έφτιαξα χθες κ δεν έμεινε
ούτε κομματάκι! Πρόσθεσα γαρύφαλο κ ξύσμα πορτοκαλιού δοκιμάστε
τη!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|