www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πουτίγκα Μακεδονίας


Υλικά

  • Υλικά για την καρυδόπιτα:
    • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
    • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 8 αυγά χωρισμένα
    • 300 γρ. αλεύρι
    • 300 γρ. καρύδια
    • Λίγο κουμ κουάτ ή άλλο λικέρ
  • Για το σιρόπι:
    • 500 γρ. νερό
    • 300 γρ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα:
    • 1 λίτρο γάλα
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
    • 3 αυγά
    • Λίγη βανίλια



Ετοιμασία

  1. Κέικ: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα κροκάδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίγμα του βούτυρου.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα σε στρόγγυλη φόρμα Φ 20 εκ. και ψήνουμε στο φούρνο.
  5. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μέχρι πάνω, την αφήνουμε 1 ώρα και την ξαναψήνουμε για 15’, να κρατήσει το σιρόπι, και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Κρέμα: Βάζουμε το γάλα να βράσει.
  8. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα χτυπώντας με το σύρμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά.
  9. Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, να πήξει χωρίς να σβολιάσει.
  10. Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.