www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τηγανητό παγωτό με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • Μερικές μπάλες παγωτό (κατά προτίμηση λευκό, δηλαδή κρέμα, καϊμάκι, κ.λ.π.)
  • Ενα μπολάκι με αρκετά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (κυρίως φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο και φουντούκι)
  • Lάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)
  • 2-3 κουταλάκια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • Καραμέλα λιωμένη
  • 2 μπάρες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι κονιάκ
  • 1 ποτηράκι του λικέρ χυμό πορτοκαλιού (εναλλακτικά Grand Marnier)



Ετοιμασία

  1. Βγάζουμε μπαλίτσες παγωτού από το μπολ με το ειδικό κουτάλι για παγωτό και τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο στην κατάψυξη (προσοχή να μην κολλήσει η μία με την άλλη).
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μίγμα των ξηρών καρπών, τη τριμμένη φρυγανιά και λίγη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού και τις πασπαλίζουμε πολύ καλά με το μίγμα (οι ξηροί καρποί θα πρέπει να καλύψουν όλη την επιφάνεια της μπάλας) και τις τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη.
  4. Μετά από μερικές ώρες τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις περιχύνουμε με λιωμένη καραμέλα και κατόπιν τις περνάμε εκ νέου από το μίγμα ξηρών καρπών και φρυγανιάς και τις τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
  5. Κατόπιν σε λάδι που έχει κάψει πολύ καλά ρίχνουμε τις μπάλες για λίγα δευτερόλεπτα, τις αφαιρούμε με τρυπητό και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Περιχύνουμε τις μπάλες με ζεστή σοκολάτα κουβερτούρα αρωματισμένη με πορτοκάλι (δηλαδή λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μερικές σταγόνες κονιάκ και λίγο χυμό πορτοκαλιού, εναλλακτικά Grand Marnier).
  7. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις μπάλες ξανά με ξηρούς καρπούς.
  8. Κατόπιν, τοποθετούμε τις μπάλες ξανά στην κατάψυξη και μετά από μερικές ώρες απολαμβάνουμε.
Mια άλλη εκδοχή είναι να μην τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη, αλλά να τις απολαύσουμε με τη ζεστή σοκολάτα.
Ακούγεται πιθανόν περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο, απλά θέλει γρήγορες κινήσεις.
Προσωπικά το έχω δοκιμάσει σε καλό Αθηναϊκό εστιατόριο, αλλά ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα, πειραματίστηκα όμως από μόνος μου τροποποιώντας τη συνταγή σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο και το αποτέλεσμα ήταν ανώτερο των προσδοκιών μου.

Καλή σας απόλαυση

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.