www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Στριφτές


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1/2 κιλό αλεύρι
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 6 κουταλιές λάδι
    • 1 κούπα νερό
  • Γέμιση:
    • 1 1/2 κούπα αμύγδαλα
    • Λίγη μαστίχα χιώτικη
    • Ζάχαρη
    • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • Σιρόπι:
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 1/2 κούπα μέλι
    • 1 1/2 κούπα νερό



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα.
  2. Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
  3. Κοπανάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα.
  4. Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε φύλλο λεπτό, τα κόβουμε σε λωρίδες των 15 εκατοστών, αλείφουμε τις λωρίδες με το λάδι και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα της αμυγδαλόψιχας.
  5. Τις στρίβουμε από τις 2 άκρες για να κάνουν πτυχές και τις βάζουμε σε σειρά σπιράλ σε στρογγυλό ταψί.
  6. Περιχύνουμε το γλυκό με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά.
  7. Πριν κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με κοπανισμένη μαστίχα.

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΛΙΑ ΔΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.