www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες


Υλικά

  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο αμύγδαλα
  • 1 νεροπότηρο σταφίδες
  • 1 νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο(δεν λέω χυμό γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
  • οποιαδήποτε πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη)
  • 1 νεροπότηρο κανελόζουμο (βράζουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας σε νερό και μετράμε 1
  • ποτήρι)
  • 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλα.



Ετοιμασία

  1. Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε την αμμωνία και τα κανελογαρύφαλλα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν.
  2. Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
  3. Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό πορτοκαλόζουμο με ρακί ή κονιάκ και επίσης αν τα θέλουμε λίγο πιο γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε 1/4 ποτήρι ζάχαρη ακόμη.

Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.