www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παξιμαδάκια βανίλιας


Υλικά

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 192!! γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ
  • Βούτυρο λιωμένο
  • 4 φλυτζανάκια λάδι εκλεκτό
  • 5-6 βανίλιες
  • Ξύσμα λεμονιού(προαιρετικά)
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • Οσο αλεύρι σηκώσουν(ζύμη μαλακή)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
  3. Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
  4. Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Η συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και οι ποσότητες που σας γράφω σε γραμμάρια ήταν σε δράμια. Εχω κάνει ακριβή μετατροπή, οπότε μην σταθείτε σ`αυτό το 192!!

Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.