www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα λεμονιού


Υλικά

  • Ζύμη τάρτας:
    • 2 κούπες κουκουνάρι
    • 1/3 κούπας ζάχαρη
    • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ. βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 1 μεγάλο, ή 2 μικρά αυγά
    • 1 κουταλάκι, εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζαμπαγιόν λεμονιού:
    • 2 αυγά
    • 2 κρόκοι
    • ¾ κούπας ζάχαρη
    • 1/2 κούπας χυμός λεμονιού
    • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο.



Ετοιμασία

  1. Τάρτα: Βάζουμε τα κουκουνάρια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τριφτούν εντελώς τα κουκουνάρια.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα (στην αρχή θα σβολιάζει, αλλά μετά θ’ αλλάξει αυτό).
  4. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και πλάθουμε απαλά ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  5. Στρώνουμε τη ζύμη σε τρεις φόρμες για τάρτα με 14 cm διάμετρο και 1,5-2 cm ύψος. Ακολουθούμε την τεχνική ψησίματος για τάρτες.
  6. Ζαμπαγιόν: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, 5 εκατοστά νερό να βράζει.
  7. Σε μεταλλικό μπωλ, ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ένα, περίπου 2 λεπτά.
  8. Επειτα μεταφέρουμε το μπολ, πάνω από την κατσαρόλα που βράζει και συνεχίζουμε να χτυπάμε με σύρμα το μείγμα μας και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, έπειτα από 2 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το 1/3 του χυμού λεμονιού.
  9. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μετά από άλλα δύο λεπτά περίπου ρίχνουμε άλλο 1/3 του χυμού λεμονιού, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα καθόλου.
  10. Οταν το μείγμα θα έχει πήξει (μετά από άλλα 3 λεπτά) ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  11. Σβήνουμε τη φωτιά (αν έχουμε ηλεκτρική εστία κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία) και αφήνουμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα.
  12. Προσθέτουμε το βούτυρο (το έχουμε κόψει σε 5 κομμάτια από πριν) κομμάτι – κομμάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.
  13. Συναρμολόγηση τάρτας: Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα και τις βάζουμε κάτω από το grill του φούρνου για μερικά δευτερόλεπτα, να πάρουν χρώμα, χωρίς να κλείσουμε την πόρτα του φούρνου.
ΠΡΟΣΟΧΗ : η διαδικασία στο grill, κρατάει ελάχιστα !!! Επιπλέον, πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 1/2 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Καλή Επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος από το Sydney

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.