www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φανουρόπιτα


Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 πακέτα φαρίνα κόκκινη
  • Χυμό 2 πορτοκαλιών και το ξύσμα τους
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • Αμυγδαλόψιχα 1 πιάτο βαθύ
  • Σταφίδα ξανθιά 1 πιάτο βαθύ
  • Κανέλα



Προετοιμασία

Βάζουμε τη σταφίδα στο νερό από το βράδυ για να φουσκώσει.

Ετοιμασία

  1. Σ` ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Βάζουμε την καρυδόψιχα και τη σταφίδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μίγμα σ` ένα μεγάλο ή 2 μικρότερα βουτυρωμένα ταψιά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 2 ώρες
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Λένα από Χανιά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.