www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σοκολατένιο όνειρο


Υλικά

  • Για τη βάση:
    • 225 γραμμάρια ζάχαρη (1 κούπα)
    • 20 γραμμάρια κακάο (2 κουταλιές)
    • 100 γραμμάρια σπορέλαιο (2/5 της κούπας)
    • 200-250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 1/2 -2 κούπες)
    • 240 γραμμάρια γάλα ή νερό (περίπου 1 κούπα)
    • 0,2 γραμμάρια βανίλια (1 κουτάκι)
    • Ελάχιστο αλάτι
    • Λίγο βούτυρο για επάλειψη του ταψιού (προαιρετικό)
    • Λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο
    • 2 μεγάλες λαδόκολλες
    • 250 γραμμάρια γλυκιά φυτική κρέμα υποκατάστατο για σαντιγύ (1 ¼
    • της κούπας)
    • 75 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
    • Λίγο χυμό ανανά (προαιρετικό)
  • Για τη γέμιση:
    • 80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου (9 κουταλιές περίπου)
    • 720 γραμμάρια γάλα (3 κούπες)
    • 170 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (3/4 της κούπας)
    • 6 κρόκους αυγών
    • 200 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
    • 0,4 γραμμάρια βανίλια (2 κουτάκια)
    • Ελάχιστο αλάτι
    • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (1 ¼ της κούπας)
    • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές)
  • Για τη διακόσμηση:
    • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (2 1/2 κούπες)
    • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (8 κουταλιές) ή 4-5 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
    • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος



Ετοιμασία

Για τη βάση:
  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, πάνω-κάτω και Αερόθερμο.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε με μίξερ.
  3. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το νερό ή το γάλα και ανακατεύουμε πάλι.
  4. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά του μίγματος (περίπου 6-7 λεπτά).
  5. Σε δύο μεγάλα ταψιά (διαστάσεων 30*40) στρώνουμε από μια λαδόκολλα την οποία βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. (Το ινδοκάρυδο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο γλύκισμα σε αντίθεση με το αλεύρι που χρησιμοποιείται πολλές φορές για τον ίδιο σκοπό).
  6. Αφού χτυπήσουμε καλά τα υλικά, ρίχνουμε σε κάθε ταψί το μισό μίγμα. Με ένα κουτάλι απαλά καλύπτουμε όλη τη λαδόκολλα (επειδή η ποσότητα είναι αρκετά μικρή για να απλωθεί από μόνο του το μίγμα).
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο στους 170 βαθμούς).
  8. Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα με την κουβερτούρα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τις βάσεις από το φούρνο, ρίχνουμε το καυτό μίγμα κουβερτούρας-φυτικής κρέμας από πάνω κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού. (Αν δεν υπάρχουν δυο όμοια ταψιά, μπορεί η διαδικασία να γίνει με το ίδιο ταψί διαδοχικά-η μισή ποσότητα φυτικής κρέμας-κουβερτούρας θα πρέπει να ξαναβράσει για τη δεύτερη βάση). Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση:
  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 500 γραμμάρια γάλα με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
  2. Στα υπόλοιπα 250 γραμμάρια γάλακτος ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να φύγουν οι σβώλοι.
  3. Οταν βράσει το γάλα με τη ζάχαρη ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος-άνθους αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη βανίλια και 6-7 κουταλιές από την κρέμα.
  5. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κρέμα και ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε 4-5 λεπτά να σιγοβράσει.
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
  7. Ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  8. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Σταδιακά ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα. (Μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει γρηγορότερα.)
  9. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί (5 περίπου λεπτά).
  10. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
  11. Οταν κρυώσει εντελώς η κρέμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά για να γίνει ένα λείο μίγμα.
Για το στήσιμο και τη διακόσμηση:
  1. Χτυπάμε για 4-5 λεπτά τα 500 γραμμάρια κρύα κρέμα γάλακτος με τα 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για να φτιάξουμε σαντιγί.
  2. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μεγάλο δίσκο (διαστ. 45*35 τουλάχιστον) τοποθετούμε τη μία από τις δύο βάσεις πιάνοντας τη λαδόκολλα πάνω στην οποία βρίσκεται και αναποδογυρίζοντας αρκετά γρήγορα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  4. Αν θέλουμε, ραντίζουμε τη βάση με λίγο χυμό ανανά (όχι πολύ επειδή είναι ήδη βρεγμένη με τη φυτική κρέμα).
  5. Στρώνουμε από πάνω όλη την κρέμα της γέμισης και απλώνουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο στρώμα.
  6. Προσεκτικά τοποθετούμε από πάνω και την άλλη βάση με τον ίδιο τρόπο προσέχοντας οι πλευρές των δύο βάσεων να ευθυγραμμίζονται.
  7. Ραντίζουμε πάλι με λίγο χυμό ανανά αν θέλουμε.
  8. Από πάνω και γύρω-γύρω στρώνουμε τη σαντιγί ή κάνουμε ροζέτες με το κορνέ.
  9. Τη σοκολάτα μπορούμε είτε να την ξύσουμε και να πασπαλίσουμε την τούρτα, είτε να τη λιώσουμε και να ραντίσουμε την επιφάνεια, σχηματίζοντας γραμμές ή αφηρημένα σχέδια.
  10. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Βγαίνουν 35 κομμάτια (7 σειρές με 5 κομμάτια κάθε σειρά).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Τη συνταγή συνιστά: η ΣΩΤΗΡΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.