www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα με βούτυρο Κερκύρας


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
    • 1 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 5 αυγά
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν
    • 2 κουταλιές κακάο
  • Σιρόπι:
    • 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη και άλλο τόσο νερό.
  • Κρέμα:
    • 1 διπλό GARNI
    • 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
    • 1/2 βούτυρο Κερκύρας
    • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
    • Καρύδια και τριμμένη σοκολάτα



Ετοιμασία

  1. Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι με την εξής σειρά: Ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, κρόκους, ζάχαρη, μπαίκιν, αλεύρι και ψήνουμε.
  2. Κρέμα: Ανακατεύουμε το Garni με την ζάχαρη και το γάλα.
  3. Χτυπάμε χωριστά το βούτυρο και στο τέλος τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
  5. Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα δύο, σιροπιάζουμε και βάζουμε ανάμεσα την κρέμα.
  6. Γαρνίρουμε με την σοκολάτα.
Προαιρετικά βάζουμε τριμμένο καρύδι στο παντεσπάνι για πιο πλούσια γεύση.

Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.