www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλακτομπούρεκο της Ρόζας


Υλικά

  • 5 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό βούτυρο(φρέσκο)
  • 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη
  • Φύλλο κρούστας
  • Αρωμα βανίλιας
  • Σιρόπι:
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 1 1/2 νερό
    • Ξύλο κανέλας
    • Φλούδα λεμονιού
    • Κανελογαρίφαλα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το γάλα πάνω στη φωτιά να μισοβράσει, προσθέτουμε τη βανίλια.
  2. Ξεχωριστά ανακατεύουμε το κορν φλάου σε λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα το προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Ρίχνουμε 2 καλές κουταλιές βούτυρο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει λίγες φούσκες.
  4. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και σπάμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γοργά.
  5. Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 5 φύλλα μπακλαβά αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με
  6. Βούτυρο, αδειάζουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με άλλα τόσα φύλλα που επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
  7. Διπλώνουμε όμορφα τις άκρες και περιχύνουμε με βούτυρο.
  8. Χαράζουμε παράλληλες γραμμές με μυτερό μαχαίρι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 40 λεπτά. (Να προσέξετε να έχουν ροδοκοκκινίσει τα φύλλα όταν το βγάλετε).
  9. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό γαλατομπούρεκο
Γίνεται πολλή αφράτο.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: τελειο
    Από: fatsoula  22 / 6 / 2005
    πολυ νοστιμο το γαλακτομπουρεκο σου ροζα πολυ αφρατη ι κρεμα και γενικα υπεροχο το εφτιαξα εχτες και οσοι εφαγαν τους αρεσε πολυ μπραβο
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τελειο
      Από: ΓΙΩΤΑ  24 / 6 / 2005
      Tο έφτιαξα κι εγώ γιατί είναι το μόνο γλυκό που δεν τρώω και 
      έτσι δεν κινδυνεύω από τις θερμίδες του!
      Ο γιός μου το βρήκε περίφημο!Ρόζα,περιμένουμε κι άλλα ωραία.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: απορίες
    Από: ΜΑΤΑ  27 / 6 / 2005
    Κορίτσια θα ήθελα μια διευκρίνηση. Το σιρόπι να είναι κρύο,ζεστό 
    η χλιαρό όταν περιχύνουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο? Και κάτι 
    ακόμα. Η κρέμα όταν βγει από τη φωτιά θα είναι παχύρευστη σαν 
    μπεσαμέλ ή πιο νερουλή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ευθύνες
    Από: παναγιώτης  29 / 7 / 2005
    Σου ρίχνω ευθύνες....μα ξέχαστες πια, για τα κιλά που πήρα!!! Σου ρίχνω ευθύνες....μα ξέχαστες πια , γιατί η συνταγή σου ήταν ΘΕΪΚΙΑ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι....
    Από: ANAP  29 / 7 / 2005
    Χωρίς να θέλω να ενοχληθεί κανείς μήπως θα ήταν καλύτερο οι συνταγές που προτείνονται απο τους φίλους του hungry να είναι υπό τη μορφή γραμμαρίων και λίτρων αντί να μετράμε με κούπες και φλυτζάνια και ποτήρια? Γενικώς μου αρέσουν οι συνταγές που πάω να εκτελέσω να είναι πολύ ακριβής και στα υλικά τους και στον τρόπο εκτέλεσής τους.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: φουσκωνει το γαλακτομπουρεκο?
    Από: georgia  9 / 8 / 2005
    Οταν εβγαλα το γαλακτομπουρεκο απο το φουρνο ειχε φουσκωσει 
    σχεδον σε ολο το υψος του ταψιου δηλ. 6 εκατοστα περιπου. Το 
    ταψι ειναι 20Χ30. Μολις ομως το περιχυσα με το σιροπι επεσε στα 
    2,5 εκατοστα περιπου, οπως ηταν πριν ψηθει. Ειναι κανονικο αυτο 
    η εγινε κανενα λαθος? Ευχαριστω.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: φουσκωνει το γαλακτομπουρεκο?
      Από: ξενια  24 / 1 / 2007
      καλε ας απαντησει κανεις σε ολα τα παραπανω ερωτηματα.σημερα γιορταζω και θελω να δοκιμασω τη συνταγη αυτη αλλα θα ειναι η πρωτη φορα που θα φτιαξω γαλακτομπουρεκο...φοιτητρια ξερετε!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τραγανο φυλλο
    Από: βασω  25 / 1 / 2007
    μεγαλη απορια πως μπορω να πετυχω ενα πολυ τραγγανο φυλλο και να μην πανιαζει σχεδον την ιδια μερα. σωστε με
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: loipon...
    Από: froufrou  25 / 1 / 2007
    katarxhn na po oti h krema prepei na einai paxyreusth otna tha
    thn valete sto tapsaki. Kata to pshsimo meta pairnei mia pio
    stera morfh.
    
    To oti to glyko ksefouskose meta ta pshsimo isos na mhn shmainei
    tipota alla isos kai na shmainei oti den pshthike oso eprepe.
    
    Tous perissoterous tous voleuei h dosologia me tis koupes giati
    den exoune oloi zygaria spiti tous.
    
    to siropi na einai kauto opos kai to glyko. Nai men polles
    syntages theloune to ena kryo kai to allo zesto alla ego tosa
    xronia pou to kano ta exo kai ta dyo kauta san kai thn parth mou :)
    
    ta fylla menoune tragana otna xrhsimopoieis voutyro. Epishs na
    prosekseis na mhn skepaseis to glyko giati notizei kai ta fylla
    ginontai ketses.
    
    Auta koritsares mou. Tora hop hop sthn kouzina na to ftiaksete
    kai na muo steilete kai mena kanena kommataki....

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: γαλακτομπούρεκο
    Από: Μαρία  5 / 2 / 2007
    Ρόζα μου τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: γαλατομπουρεκο
    Από: αρετη  9 / 2 / 2007
    οταν λετε ζεστο φουρνο δηλαδη σε ποσουσ βαθμουσ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.