www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκά νηστίσιμα πιροσκί


Υλικά

  • Για την ζύμη (15 πιτάκια περίπου):
    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Νερό όσο πάρει
    • 1 φλιτζανάκι περίπου ελαιόλαδο
  • Για την γέμιση:
    • Σταφίδες
    • Kοπανισμένα καρύδια (μην γίνουν σκόνη)
    • Ζάχαρη
    • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για την ζύμη καλά μέχρι να γίνει μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. (Αν χρειάζεται αραιώνουμε με λίγο νερό ή αντιθέτως προσθέτουμε αλεύρι αν η ζύμη γίνεται πολύ μαλακή).
  2. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.
  3. Οταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι(σαν μεγάλο καρύδι) και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού.
  4. Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  5. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να μην κολυμπούν)σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  6. Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.
Είναι μια γλυκιά πρόταση για την περίοδο της νηστείας όπου έχει αφαιρεθεί το αυγό από την ζύμη.
Βέβαια και στην αλμυρή τους εκδοχή είναι νηστίσιμα αν τα φτιάξουμε με την γέμιση της πατάτας.
Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε το ζυμάρι σε πισία, να τα τηγανίσετε, να τα πασπαλίσετε με την γέμιση και να τα ρολάρετε.
Καλή επιτυχία!!

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.