www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολό με αμύγδαλα και λουκούμι


Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο μαγειρικό (κίτρινο) λιωμένο για το άλειμμα το φύλλων
  • Ενα πακέτο λουκούμι ρολό -μονοκόμματο όχι κομματάκια-
  • 600 γρ περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα και στεγνωμένα στο φούρνο
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Σιρόπι:
    • 3 φλιτζάνια σχετικά μεγάλα ζάχαρη
    • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
    • 1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi -να μη γίνουν και σκόνη!
  2. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη.
  3. Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, στρώνουμε από πάνω δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό.
  4. Προσθέτουμε σε όλο το φύλλο αμύγδαλα (με τη ζάχαρη ανακατωμένα) και από πάνω βάζουμε ένα τρίτο φύλλο.
  5. Στην άκρη του φύλλου βάζουμε τα αμύγδαλα και το λουκούμι και τυλίγουμε τα φύλλα σφικτά ούτως ώστε να γίνει ρολό.
  6. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί βουτυρωμένο (στο πλακέ ταψί της κουζίνας συνήθως), χαράζουμε σε κομμάτια κάθε ρολό με το μαχαίρι, απαλά (μόνο το πρώτο φύλλο).
  7. Κατόπιν φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.
  8. Οταν τελειώσουμε με όλα τα ρολά ζεσταίνουμε αρκετό βούτυρο στο τηγανάκι (να κάψει) και περιχύνουμε κάθε χαρακιά (με ένα κουταλάκι) με το καυτό βούτυρο.
  9. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου ροδίσουν -όπως τον μπακλαβά- χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζουν σχετικά εύκολα.
  10. Σιρόπι: Βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά περίπου.
  11. Οταν ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  12. Γυρίζουμε κάθε τόσο τα ρολά στο ταψί, με προσοχή για να μην ανοίξουν, ώστε να σιροπιαστούν καλά από παντού.
Είναι συνταγή που τη φτιάχνω χρόνια και πολύ πετυχημένη.
Λουκούμι μονοκόμματο κυκλοφορεί στο εμπόριο αν το ψάξεις λίγο. Εγώ προτιμώ το άσπρο με άρωμα βανίλιας νομίζω ότι πηγαίνει πιο καλά γευστικά

Το μυστικό! με το πως να κόψεις το λουκούμι:
Το ένα μπαστούνι το κόβεις στα δύο βρέχοντας με νερό το μαχαίρι. Μετά τα δύο κομμάτια τα κόβεις στα τρία με τον ίδιο τρόπο. Ακολούθως προσπαθείς να βγάλεις τα αμύγδαλα που έχει το λουκούμι μέσα βρέχοντας τα χέρια σου και τραβώντας τα για να μην κολλά το λουκούμι. Πλάθεις το λουκούμι ούτως ώστε να μην είναι πολύ χοντρό για να το βάλεις στο φύλλο, (προσθέτοντας κομμάτια για να συμπληρωθεί το μήκος του φύλλου).

Τη συνταγή συνιστά: η Σοφία Φάκου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.