www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλατόπιτα


Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 1 κιλό ζάχαρη περίπου
  • 14 αυγά
  • βανίλια
  • 3 φύλλα για πίτες (τα φύλλα μπορούμε είτε να τα ανοίξουμε εμείς, είτε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα)



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το ρύζι με 4 ποτήρια γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει αργά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, συμπληρώνουμε λίγο-λίγο όλο το γάλα και τη ζάχαρη, μέχρι να πήξει, σαν ρυζόγαλο, ή για τις ανυπόμονες (σαν εμένα), αφού βράσει το ρύζι και ρίξουμε τη ζάχαρη, δένουμε με corn flour. (Προσοχή!!!! Άν ρίξουμε τη ζάχαρη πριν βράσει το ρύζι,…. τότε …. δε θα βράσει!!!).
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και ρίχνουμε μέσα τα αυγά (αφού κρατήσουμε 2 κρόκους) και τη βανίλια.
  4. Στρώνουμε τα φύλλα σε ταψί (το κλασσικό τετράγωνο του φούρνου), με το ανάλογο βούτυρο ανάμεσά τους και αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας μέσα.
  5. Αφού αραιώσουμε τους κρόκους με λίγο γάλα, τους αλείφουμε απαλά από πάνω (για να πάρει χρώμα) (ναί! Μόνο κάτω έχει φύλλα…).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 45 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε αφού κρυώσει, με κανέλλα.
Ακολουθώντας την προτροπή της Σπαρτιάτισσας Ντίνας και ως λάτρης κάθε είδους "παραδοσιακού" σας δίνω τη συνταγή μιας γλυκιάς πίτας που φτιάχνει η Χαλκιδικιώτισσα πεθερά μου. Της "Γαλατόπιτας"

Αυτά για σήμερα! Αλλη μέρα θα σας γράψω τη συνταγή της γιαγιάς μου της Σεραφείας που ήταν από την Πόλη, και έκανε …. “Αλμυρή Γαλατόπιτα” …. Φιλιά!

Τη συνταγή συνιστά: η Ασπα Παππά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.