www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Turon (banana rolls)


Υλικά

  • 5 κουταλιές ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)
  • 6 μπανάνες κομμένες σε λωρίδες (κάθε μπανάνα κομμένη κατά μήκος στα δύο)
  • 2-3 κουταλάκια σουσάμι
  • 12 μικρά φύλλα ζύμης (κάτι σαν τα spring rolls)
  • 1 χούφτα ψιλοτριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • Λίγη τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
  • Κανέλα (προαιρετικά)
  • Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)



Ετοιμασία

  1. Πασπαλίζουμε τις λωρίδες μπανάνας με το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη εκδοχή να κολλήσουμε πάνω στις λωρίδες της μπανάνας κομμάτια τυριού που λιώνει, αλλά τότε θα γίνει πιο αλμυρό και θα ξεφύγει από την λογική του γλυκού).
  2. Χτυπάμε το ασπράδι των αυγών ελαφρά (δεν χρειάζεται να γίνει μαρέγκα)κατόπιν χτυπάμε και τον κρόκο και τον ρίχνουμε μέσα στο ασπράδι.
  3. Προσθέτουμε την καρύδα (προαιρετικά).
  4. Τυλίγουμε κάθε μία λωρίδα μπανάνας με το φύλλο, δημιουργώντας ουσιαστικά 12 turon (banana rolls) τα οποία τα κλείνουμε πολύ καλά στις άκρες με το μίγμα αυγού και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το αυγό.
  5. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα turon (banana rolls) να ροδίσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.
Προτείνω πάντως το εξής: αν βάλετε την τριμμένη καρύδα μην βάλετε κανέλα και το αντίθετο.
Εγώ προσωπικά τα προτιμώ με την κανέλα που δίνει και πιο έντονο άρωμα.

Η συνταγή αυτή προέρχεται από τις Φιλιππίνες, όπου είναι αρκετά δημοφιλές δεσμα.
Εκτός από τα banana turon υπάρχουν και άλλα είδη turon, όπως για παράδειγμα με κόκκινα φασόλια, αλλά τότε πρόκειται για φαγητό, το οποίο μάλιστα προσφέρεται από τις καντίνες στους δρόμους (κάτι σαν τα hot dogs στην Αμερική).

Τα παραπάνω turon (ελληνιστί τουρόνες) δεν πρέπει να συγχέονται με τα Ισπανικά, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά. Τα αυθεντικά Ισπανικά turon προέρχονται από την περιοχή της Βαλένθια και του Αλικάντε, στην Ανατολική Ισπανία. Μοιάζουν περισσότερο με κουλουράκια ή και με μελομακάρονα, παρασκευάζονται δε με βάση τα αμύγδαλα, τα αυγά και το μέλι και αποτελούν το δημοφιλέστερο γλυκό των Χριστουγέννων στην Ισπανία.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.