www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάμαλι παραδοσιακό με μαστίχα


Υλικά

  • 750 γρ. γιαούρτι πλήρες(αφήστε το 2 ώρες εκτός ψυγείου)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι σόδα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι μαστίχα(κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη, ώστε να μην κολλάει)
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • Βούτυρο για ΚΑΛΟ άλειμμα ταψιού
  • Για το σιρόπι:
    • 3 ποτήρια νερό
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • λίγο ξύσμα λεμονιού
    • 1-2 κουταλάκια χυμό λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
  2. Αραιώνουμε τη σόδα στο 1 φλυτζάνι νερό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.
  3. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΩΛΙΑΣΕΙ, πάντα ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
  4. Βουτυρώνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,(να περισσεύει το βούτυρο) ένα ταψί και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει (30'-40', ελέγξτε το αν ρόδισε καλά).
  5. Σιρόπι: Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα υλικά του βράζοντάς τα για 10-15 λεπτά.
  6. Καυτό όπως βγει το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι που συχνά βουτάμε σε καυτό νερό.
  7. Περιχύνουμε με το επίσης καυτό σιρόπι (άλλη συνταγή λέει να το περιχύσετε πιο πριν με καυτό βούτυρο, εγώ δεν το κάνω γιατί αυτό που αλείψαμε το ταψί είναι μπόλικο).
Μπορεί το σιρόπι να φαίνεται πολύ, αλλά θα απορροφηθεί από το γλυκό.
Κόψτε το την επόμενη μέρα, ώστε να μελώσει καλά.
Αν θέλετε, σερβίρετέ το με παγωτό καϊμάκι!
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (57)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.