www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ σοκολάτα με αχλάδι


Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. αλεύρι (απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 αχλάδι σε κομπόστα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε σε ψιλοκομμένα κομματάκια την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή το με το χέρι μας με την αχνή (είναι πολύ απλό δεν θέλει μίξερ) και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε το αχλάδι κομμένο σε κομματάκια στο μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, τα κομμάτια σοκολάτας, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μικρή φόρμα μακρόστενη, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 C και άλλα 10 λεπτά στους 160 C.
Τρώγεται ζεστό!!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα Χ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.