www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Lemon Pie


Υλικά

  • Βάση:
    • 400 γρ. σαβαγιάρ
    • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
    • Κρέμα: 8 κουταλιές κορν φλάουρ
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1/8 κουταλιού αλάτι
    • 2 φλιτζάνια νερό
    • 4 κρόκοι αυγών
    • 4 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
    • 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
    • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • Γαρνίρισμα:
    • 200 γρ. σαντιγύ
    • Μισά φετάκια λεμονιού
    • Κερασάκια



Ετοιμασία

  1. Κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε με μιας μες στην κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα για 4 λεπτά.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους ανακατεύοντας τους με λίγη από τη ζεστή κρέμα, τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
  6. Υστερα ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα κολλάμε στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη.
  7. Οταν η κρέμα κρυώσει τελείως, βουτάμε στο χυμό του πορτοκαλιού τα μισά σαβαγιάρ, τα στρώνουμε στην πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
  8. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα.
  9. Καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγύ και διακοσμούμε με φετάκια λεμονιού και κερασάκια.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαριλίτα Παπαοικονόμου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ...
    Από: ΜΑΝΤΩ  29 / 11 / 2004
    Καλημέρα, η συνταγή ήταν πολύ ωραία όλοι ενθουσιάστηκαν απλά το μόνο που προσέθεσα ήταν κονιάκ καθώς είχα την εντύπωση ότι μου μύριζε η κρέμα λιγάκι...επίσης ήθελα να ρωτήσω γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κόψω την κουβερτούρα μικρά κομματάκια...ευχαριστώ πολύ και πάλι ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ...
      Από: Juanita la Quejica  29 / 11 / 2004
      Πολύ χαίρομαι που πέτυχε το γλυκό σου. Τί κρίμα να μην μπορείς 
      να μας περάσεις ένα κομματάκι μέσα από τα σύρματα του ΟΤΕ!
      
      Την κουβερτούρα, όπως αναφέρει και η Αναστασία, όταν δεν την 
      τρώω σα γουρουνάκι από το χαρτάκι της, σπάζοντας τα δόντια μου, 
      την θρυμματίζω στο multi.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σοκολάτα... πεισματάρα!
    Από: Αναστασία Κ.  29 / 11 / 2004
    Καλημέρα Μαντώ,
    ακούω από φίλους να λένε ότι την κόβουν στο multi.
    Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι ότι αν τη σπάσεις σε 
    ακανόνιστα κομμάτια μεγέθους που να χωράνε στο εργαλείο  θα 
    γίνει η δουλειά σου.
    
    Αναστασία Κ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Lemon pie
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  11 / 3 / 2005
    Μαριλίτα ! Επειδή θέλω να φτιάξω τη συνταγή σου, προτείνεις να τα κάνω "παπάρα" τα σαβααγιάρ ή απλά να τα βουτήξω ; Τη δεύτερη στρώση σαβαγιαρ καλύτερα να μην τη βουτήξω στο ποστοκάλι ; Κάτι τελευταίο : να βάλω το γλυκό στο ψυγείο στο τέλος ; Τρώγεται παγωμένο ; Ευχαριστώ πολύ !
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: gina  10 / 2 / 2006
    Eξαιρετική η συνταγή! 
    Το καλύτερο lemon pie που εφαγα ποτέ. Έκανα μόνο μια μικρή 
    παραλλαφή στη βάση. Την έφτιξα με μίγμα από 2 φλιτζ. αλεύρι, 3 
    αυγά, 1 φλυτζάνι ζάχαρη καιξύσμα πορτοκαλιού. Και αφού ψήθηκε 
    την ράντισα με χυμό πορτοκάλι και λίγο κονιάκ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.