www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα Lemon Pie


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 5 αυγά
    • 1 ποτήρι άχνη
    • 1 ποτήρι αλεύρι
    • 2 κουταλάκια baking powder
  • Για το σιρόπι:
    • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 1/2 ποτήρια νερό
    • λίγο χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα:
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό
    • 4 κ. σ. λεμόνι
    • 4 κ. σ. κορν φλάουερ
    • (διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό)
    • ξύσμα λεμονιών (περίπου δύο- αναλόγως την έντονη γεύση που θέλουμε)
    • 1 κρόκο
    • λίγο βούτυρο
  • Για την επικάλυψη:
  • ¼ σαντιγί (κατά προτίμηση
  • ζαχαροπλαστείου)
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
  • καβουρδισμένα και κομμένα.



  • Ετοιμασία

    1. Χτυπάμε την μαρέγκα καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά που έχουν ήδη αναμιχθεί καλά.
    2. Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 cm ή σε δύο ταψάκια αν δεν θέλουμε να το κόψουμε στη μέση το παντεσπάνι. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.
    3. Συνήθως το παντεσπάνι το ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα, για να μη βομβαρδίζω εντελώς την κουζίνα...
    4. Αναμιγνύουμε τα υλικά για την κρέμα με την σειρά που περιγράφονται πιό πάνω και αφού δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο (προσέξτε το λίγο να μην είναι πολύ!!!) να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε ανακατεύοντας δυνατά και συνεχώς ένα κρόκο χτυπημένο με λίγο βούτυρο.
    5. Στη συνέχεια, με το γνωστό τρόπο, τοποθετούμε το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το ζεστούλι σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει αρκετά, πάλι παντεσπάνι και αφήνουμε στην άκρη.
    6. Μετά αρχίζει η διαδικασία της επικάλυψης με σαντιγί και αμυγδαλάκια, τα οποία δένουν πολύ ωραία με τη γεύση λεμονιού, κατ΄εμέ πάντα...

    Τη συνταγή συνιστά: η lilio

    Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή



    Σχόλια επισκεπτών

    • Θέμα: Διευκρινησούλα;!
      Από: Basil  11 / 6 / 2004
      Η ιδέα ακούγεται πολύ καλή. Μήπως όμως γίνεται να διευκρινήσετε 
      λίγο πώς φτιάχνεται το παντεσπάνι;
      Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και μετά προσθέτουμε τα 
      υπόλοιπα υλικά; Με ποιά σειρά;
      Συγνώμη αν είναι χαζή η ερώτηση. Καινούρια είμαι, θα μάθω!
      Ευχαριστώ!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Διευκρινησούλα
        Από: Alice  21 / 6 / 2004
        Σε ένα μπώλ κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το 
        αλεύρι και τη baking
        
        Σε χωριστό μπώλ κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφικτή, 
        και μετά με απαλές κινήσεις προσθέτουμε και ενσωματώνουμε τη 
        μαρέγκα στο αρχικό μείγμα

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Γευστικότατη και πρωτότυπη
      Από: sophia vp  4 / 8 / 2004
      Μπράβο lilio, Η συνταγή είναι εύκολη,πολύ σημαντικό για εμένα,και με υλικά που ανα πάσα ωρα και στιγμή βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Όλοι οι καλεσμένοι μου εντυπωσιάστηκαν. Σε ευχαριστούμε πολλάν!!!!!!!!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Είναι υπέροχη.
      Από: sophia vp  10 / 12 / 2004
      Η συνταγή της lilio είναι υπέροχη...δοκιμάστε την χωρίς δισταγμό.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Χωρίς βούτυρο;
      Από: Lilly  5 / 1 / 2005
      Στο παντεσπάνι  δεν βάζεις καθόλου βούτυρο ή  άλλο π.χ φυτικό;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: asd
      Από: elias  10 / 3 / 2005
      είσαι κ όξηπνος χαστοκαλαμαρά.ευχαριστώ για τη συνταγούλα. επιαστην το χερούλι μεχρι να την γράψω.(βλάκα)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: mia erotisi
      Από: giannis  5 / 5 / 2007
      kalispera tha ithela na rotousa tha valoume olo to siropi sta pantespania mas??to ekana bgike yperoxo alla den erixa olo to siropi kai nomizo oti tha ithele kai allo....
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.