Ετοιμασία
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κρόκους.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως
και να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα και σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο το 1/3 από μείγμα του λεμονιού για να μην κόψει το αυγό, χτυπώντας συνεχώς.
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά,
ώσπου το μείγμα να αποκτήσει τέτοια πυκνότητα που να φαίνονται τα σημάδια του
σύρματος καθώς το ανακατεύουμε.
Το μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το αφήνουμε
να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσουμε για την mousse. Ιδανικά, το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την ζάχαρη.
Χτυπάμε το mascarpone, στο μίξερ να φουσκώσει.
Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε απαλά την lemon curd κι ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με τον πλάστη ώστε να πατηθεί αρκετά.
Την τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει.
Την κόβουμε σε τρίγωνα μεγέθους μιας μερίδας τούρτας.
Απλώνουμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο.
Τα μισοψήνουμε και στη μέση του ψησίματος τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα για να μην φουσκώσουν.
Τα περνάμε με το αυγό για να γυαλίσουν.
Πασπαλίζουμε τα τρίγωνα με τη ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει την σκόνη της
μαστίχας.
Τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, σε σχάρα.
Σε ένα πιάτο, τοποθετούμε ένα τρίγωνο σφολιάτας.
Με ένα κορνέ, αδειάζουμε στο τρίγωνο μια ποσότητα μους λεμονιού.
Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα άλλο ένα φύλλο κι επαναλαμβάνουμε με κρέμα.
Τελειώνουμε με ένα τρίγωνο σφολιάτας.
Πιέσουμε ελαφρά να σταθεροποιηθούν τα φύλλα πάνω στη μους.
Στολίζουμε με γιρλάντες λεμονιού ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αφιερωμένη στο φίλο μου και κρυφό αγαπημένο της Μελένιας, Δημήτρη Α.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|