www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ναπολεόν με mousse λεμονιού και mascarpone


Υλικά

  • Lemon curd:
    • ¾ κούπας ζάχαρη
    • ¾ κούπας χυμός λεμονιού
    • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
    • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
    • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
    • 3 κρόκοι αυγού
    • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη mousse:
    • 1 δόση lemon curd
    • 1 κούπα mascarpone
    • 1 κούπα κρέμα γάλακτος για γλυκά
    • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • Για το φύλλο:
    • 1 φύλλο σφολιάτας
    • Ζάχαρη
    • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό



Ετοιμασία

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κρόκους. 
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως 
και να γίνει το μείγμα ομοιογενές. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα και σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο το 1/3 από μείγμα του λεμονιού για να μην κόψει το αυγό, χτυπώντας συνεχώς. 
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, 
ώσπου το μείγμα να αποκτήσει τέτοια πυκνότητα που να φαίνονται τα σημάδια του 
σύρματος καθώς το ανακατεύουμε.
Το μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το αφήνουμε 
να κρυώσει εντελώς  πριν το χρησιμοποιήσουμε για την mousse. Ιδανικά, το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την ζάχαρη.
Χτυπάμε το mascarpone, στο μίξερ να φουσκώσει.
Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε απαλά την lemon curd κι ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα με τον πλάστη ώστε να πατηθεί αρκετά. Την τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει. Την κόβουμε σε τρίγωνα μεγέθους μιας μερίδας τούρτας. Απλώνουμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Τα μισοψήνουμε και στη μέση του ψησίματος τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα για να μην φουσκώσουν. Τα περνάμε με το αυγό για να γυαλίσουν. Πασπαλίζουμε τα τρίγωνα με τη ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει την σκόνη της μαστίχας. Τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, σε σχάρα.
Σε ένα πιάτο, τοποθετούμε ένα τρίγωνο σφολιάτας. Με ένα κορνέ, αδειάζουμε στο τρίγωνο μια ποσότητα μους λεμονιού. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα άλλο ένα φύλλο κι επαναλαμβάνουμε με κρέμα. Τελειώνουμε με ένα τρίγωνο σφολιάτας. Πιέσουμε ελαφρά να σταθεροποιηθούν τα φύλλα πάνω στη μους. Στολίζουμε με γιρλάντες λεμονιού ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αφιερωμένη στο φίλο μου και κρυφό αγαπημένο της Μελένιας, Δημήτρη Α.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.