www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παρφέ με ροδάκινο


Υλικά

  • 1 κονσέρβα ροδάκινα
  • 200 γρ. σαβουαγιάρ
  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 200 γρ. χτυπημένη σαντιγί
  • 8 με 10 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας



Ετοιμασία

  1. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  2. Ανακατεύουμε το λικέρ με μισό φλιτζάνι σιρόπι από τα ροδάκινα.
  3. Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ στην φόρμα και τα βρέχουμε με το μισό μίγμα λικέρ-σιρόπι.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ την φιλαδελφεια με την ζάχαρη την βανίλια και έξι κουταλιές σκέτο σιρόπι.
  5. Προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μουσκεύουμε για πέντε λεπτά τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό, τις στρίβουμε, τις λιώνουμε σε 12 κουταλιές σιρόπι χλιαρό, τις προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Τέλος κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κρέμα. κρατάμε 3 μισά για διακόσμηση.)
  8. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα στρωμένα σαβουαγιάρ προσεκτικά, την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, τα βρέχουμε με το λικέρ-σιρόπι και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 5 /6 να παγώσει.
  9. Οταν παγώσει γυρνάμε την φόρμα ανάποδα τραβάμε το αλουμινόχαρτο και στολίζουμε με σαντιγί και φετούλες ροδάκινα.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Καίτη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.