www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χαλβάς με αλεύρι και πετιμέζι


Υλικά

  • 3,5 φλιτζάνια. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια. ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι. πετιμέζι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
  2. Φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
  3. Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε γρήγορα ώσπου να απορροφηθεί.
  5. Βάζουμε σε φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Σημείωση: είναι μια συνταγή που είδα να την κάνει η πεθερά μου. Δεν την έχω δοκιμάσει πουθενά αλλού, όμως είναι πολύ γευστική εκδοχή του χαλβά.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.