www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ με επικάλυψη τρούφας


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ελαφρύ λάδι
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 πακέτο φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • Κακάο σκόνη
  • Μαρμελάδα
  • Τρούφα σοκολατένια ή χρωματιστή.



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι και χτυπάμε καλά.
  4. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και σε αυτό προσθέτουμε το κακάο σκόνη (όπως το κλασικό κέικ)
  5. Βάζουμε σε φόρμα μισό από το μίγμα και μετά το μίγμα του κακάο στη μέση και από πάνω πάλι το μίγμα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  7. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  8. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 3 κουταλιές μαρμελάδα με 6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά να αναμιχθεί το νερό με τη μαρμελάδα (να αραιώσει η μαρμελάδα).
  9. Μετά το απλώνουμε επάνω στο κέικ ζεστό όπως είναι και αλείφουμε με πινελάκι τη τρούφα από πάνω.
  10. Αν θέλουμε βάζουμε χρωματιστή τρούφα και φτιάχνουμε το κέικ σε ατομικές φόρμες αρέσει πολύ στα παιδιά και η μαρμελάδα το δίνει ωραία γεύση.
Καλή όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Eurudiki (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.