www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σκαλτσούνια Ανδρου


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 1 κουταλιά κανέλα
    • 2 1/2 ποτήρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (τριμμένο)
    • 5 ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1/3 του ποτηριού μέλι
    • 1 και 1/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • Για επικάλυψη:
    • Αχνη



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και όταν δέσει ρίχνουμε σιγά-σιγά τα καρύδια, την ψίχα του ψωμιού, την κανέλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Αφήνουμε τα μίγμα μας να πάρει δυο-τρεις βράσεις, το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στην άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.