www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μους λεμόνι light της μαμάς


Υλικά

  • Μία συσκευασία ζελέ λεμόνι light
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • Ενα γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας χυμός λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το κουτί του εβαπορέ στην κατάψυξη για δύο ώρες.
  2. Ετοιμάζουμε το ζελέ λεμόνι, αλλά με ένα μόνο φλυτζάνι βραστό νερό (δεν προσθέτουμε κρύο, όπως γράφει η συσκευασία).
  3. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  4. Ανοίγουμε το εβαπορέ, το χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε μετά λίγο-λίγο χτυπώντας το μείγμα του ζελέ.
  5. Βάζουμε σε μπωλ και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστο.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ζελέ λεμόνι γιοκ
    Από: Κάλλη  5 / 10 / 2004
    Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έφαγα τον τόπο να βρω ζελέ λεμόνι.
    Διαπίστωσα ότι μάλλον δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά. Φτιάξαμε
    λοιπόν τη μους με ζελέ ανανά. Αν και απεβίωσε το μίξερ στα μισά,
    μια χαρά έγινε η μους, αν και τελικά το δεκάλεπτο χτύπημα είναι
    απαραίτητο. Τη δεύτερη φορά είχαμε άλλη γκαντεμιά: ξεχαστήκαμε
    και το βάλαμε στον καταψύκτη και βγήκε σαν παγωτό!
    
    Αλήθεια τη μους τη δοκίμασε ποτέ κανείς τελικά;
    
    Επίσης: για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε κανονικό ζελέ,
    όχι λάιτ, για να αφρίσει η ζάχαρή του καλύτερα με το ζελέ στο
    χτύπημα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ζελέ λεμόνι γιοκ
      Από: Αλεξία  6 / 10 / 2004
      Eπειδή έψαχνα και γω για ζελέ λεμόνι και δεν έβρισκα τον Αύγουστο με μεγάλη μου χαρά είδα ότι άρχισε να κυκλοφορεί ζελέ λεμόνι Γιώτης....ναι υπάρχει στα περισσότερα σούπερ-μαρκετ!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Την έφτιαξα εγώ!!!
    Από: ΄Ολγα   14 / 10 / 2004
    Χθες το βράδι και ολίγον βιαστικά!. Βγήκε νόστιμη και με ωραία υφή. Αυτό που δεν μου πολυάρεσε ηταν η "εσάνς" του λεμονιού που του έδινε το ζελέ. Αλήθεια, με φράουλα το έχετε δοκιμάσει? Με λιωμένη κουβερτούρα?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Την έφτιαξα εγώ!!!
      Από: Κάλλη  14 / 10 / 2004
      Τη δεύτερη φορά το κάναμε με φράουλα, του πήγε πολύ. Για την
      κουβερτούρα έχω επιφυλάξεις, φοβάμαι ότι θα "πέσει".

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Και ιδού το μέγα ερώτημα!
    Από: Αναστασία Κ.  20 / 10 / 2004
    Με τι θα αντικαταστούσαμε το χυμό του λεμονιού αν φτιάχναμε το 
    γλυκό με ζελέ φράουλα; Ή μήπως ο χυμός λεμονιού είναι "σταθερή 
    αξία";
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Και ιδού το μέγα ερώτημα!
      Από: Κάλλη  20 / 10 / 2004
      Αναστασία δεν ξέρω τι ρόλο παίζει το λεμόνι, να πω την αλήθεια.
      εμείς το βάλαμε (πολύ λίγο ομολογώ, ίσα μισό λεμονάκι στιμμένο)
      και στο ζελέ φράουλα just in case. Ήταν τόσο λίγο που δε φάνηκε η
      γεύση του.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Και ιδού το μέγα ερώτημα!
        Από: Lilly  20 / 10 / 2004
        Αγγλάκι μου τι κάνεις; Πως πάει το διδακτορικό; Πολύ ωραία 
        συνταγούλα, πως μου είχε ξεφύγει!
        Φιλάκια!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.