www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γιαουρτόπιτα


Υλικά

  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι (αφήνουμε 2 κουταλιές)
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 βανίλια άρωμα
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή ρακί
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Λίγο άρωμα περγαμόντου(από γλυκό του κουταλιού)
  • Σιρόπι:
    • 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
    • 2 νεροπότηρα νερό
    • Λίγη φλούδα λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ ή ρακί.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, διαλύουμε τη ζάχαρη σ' αυτό, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα ταψί Νο. 30 και ψήνουμε στους 200 C για 1/2 ώρα.
  4. Οταν ψηθεί περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.