www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπιτική μερέντα


Υλικά

  • 250 gr. άχνη ζάχαρη
  • 250 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 250 gr. κακάο
  • 150 gr. θρυμματισμένα φουντούκια



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Την διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.
Η δόση αυτή είναι για 2 περίπου βάζα κανονικού μεγέθους.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γέμιση για τάρτα ή τούρτα.
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: mipws.....
    Από: elena  14 / 12 / 2004
    mipws tin exei dokimasei kapoios gia na mou pei an einai wraia? tha ithela na tin kanw!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: mipws.....
      Από: VASSO  30 / 12 / 2004
      Καλημέρα, Την δοκίμασα χθές και έγινε πολύ καλή. Αλλά θέλω να ρωτήσω εαν ξέρει κάποιος για πόσο διατηρείται στο ψυγείο καθώς το αυγό και το ζαχαρούχο γάλα δεν είναι μαγειρεμένα. Επίσης σκέφτομαι να προσθέσω και λίγο ποτό. Έχεις κανείς άποψη πως θα είναι με λίγο κονιάκ ας πούμε.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: alli mia idea
    Από: marika  23 / 6 / 2006
    episis mia kali idea tha itan na baleis liga xysakia kayta. egw oti exei na kanei me sokolata to sindiazw me psolozoyma kai tairiazoyn!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: alli mia idea
    Από: maria  23 / 6 / 2006
    episis tha mporoyses na rixeis liga xysakia! I sokolata paei poli me ta psolozoyma
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: alli mia idea
      Από: cornifi  23 / 6 / 2006
      maria & marika
      
      Καλή σας όρεξη...
      Και πάντα "εύστοχα" αστειάκια!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: alli mia idea
      Από: Μαρία  26 / 6 / 2006
      Εκτός από Intelligent security & advanced safety η Εταιρία
      εξειδικεύεται στην απασχόληση προσωπικού που τον ελεύθερο χρόνο
      του μπαίνει σε φόρουμ μαγειρικής και σοκάρει τον κόσμο με αηδείες.
      
      Εμένα δεν με λένε maria πάντως, όλα κι όλα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
    Από: Λιχούδα  23 / 6 / 2006
    Και που να σφίξουν οι ζέστες!! Απλώς απαράδεκτες!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Νατάσα  23 / 6 / 2006
    maria & marika, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται... 
    Απαράδεκτες!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαρια και Μαρικα (η δυο σε ενα) ειστε απαραδεκτες
    Από: αναστασια  27 / 6 / 2006
    Συμφωνω με τη Νατασα και προσυπογραφω. Και επιπλεον καταλαβαινω γιατι εχουν σιγησει και μας λειπουν ανθρωποι με ουσια οπως η Τινα Σταυρου. Τεραστια η αποστασις
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ
    Από: ΖΟΥΖΟΥΝΑ  28 / 6 / 2006
    Αγαπητή Μαρία ή Μαρίκα, Φαντάζομαι ότι για τις γεύσεις που ανέφερες στο μήνημά σου, είσαι απολύτως ενήμερη και έμπειρη μια και σίγουρα θα τις έχεις (συνεχώς) να «γεμίζουν» το στόμα σου!!! Άλλωστε στην Συγγρού έχει και πολλά, πολλά, πολλά «σοκολατάδικα...» Μπράβο βρε και εις ανώτερα!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αντικατάσταση αυγών;;
    Από: Μιμή  12 / 3 / 2007
    Η μερέντα είναι πάρα πολύ νόστιμη, την έχω κάνει άπειρες φορές. Αλλά τώρα που είναι σε έξαρση οι γρίππες των κοτών και οι σαλμονέλες, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να αντικαταστήσω με κάτι άλλο τα ωμά αυγά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: αντικατάσταση αυγών
      Από: μαμα  12 / 3 / 2007
      Μιμή καλησπέρα!
      Λόγω σαλμονέλας και εγώ, άλλαξα την αρχική συνταγή και έβαλα 1 
      μορφατ χτυπημένη αντί για αυγά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: αντικατάσταση αυγών
        Από: Μιμή  14 / 3 / 2007
        μαμα, ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: αντικατάσταση αυγών
          Από: μαμα  16 / 3 / 2007
          Μιμή έκανα κι άλλη αλλαγή. Αντί για το βούτυρο έβαλα μια κρέμα 
          γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ. Βγήκε πιο ελαφριά σαν υφή, πιο 
          κοντά σε μους.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: αντικατάσταση αυγών
            Από: Μιμή  21 / 3 / 2007
            το σαββατοκύριακο με περιμένουν οι δοκιμές επομένως!!Εγώ είχα μειώσει λίγο το κακάο, για να μην πικρίζει τόσο και να είναι λίγο πιο αφράτη.Θα δοκιμάσω με τις σαντυγές και θα σε ενημερώσω.Ευχαριστώ και πάλι!
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μερέντα
    Από: Μιμή  26 / 3 / 2007
    μαμά, έκανα τη μεράντα. Φοβερή, και χαρήκαμε και πολύ που μετά από τόσο καιρό την ξανακάνουμε. Ευχαριστώ πολύ!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μερέντα
      Από: μαμα  26 / 3 / 2007
      Την έκανα και γω για γλυκό στην παρακάτω παραλλαγή:
      Χτύπησα να αφρατύνει
      1 μορφατ μαζί με
      1 φλυζτ. τσαγιού άχνη.΄
      Πρόσθεσα χτυπώντας
      1 ζαχαρούχο,
      1 πακέτο κακάο,
      1 κουτί 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
      2 βανίλιες
      
      Εριξα μέσα στο μπώλ με την κρέμα
      2 πακέτα μπισκότα μιράντα σπασμένα και ραντισμένα με λίγο 
      εβαπορέ και λίγο κονιάκ,
      τα ανακάτεψα ελαφρά να βουτηχτούν τα μπισκότα στην κρέμα χωρίς 
      να γίνουν λειώμα, έριξα και καβουρντισμένα αμύγδαλα και το 
      έβαλα να παγώσει.
      Το  παγώνεις όλη νύχτα στην ψύξη αν το θελεις semifredo 
      (μισοπαγωμένο),
      ή στην κατάψυξη αν το θέλεις παγωτό.
      Σερβίρεις σε μπωλάκια παγωτού, και γαρνίρεις αν θέλεις με 
      σιρόπι σοκολάτα, τρούφα κ.τ.λ. κατά την έμπνευση της στιγμής.
      Ο άντρας μου, μου είπε οτι του αρέσει καλύτερα και από παγωτό 
      Δωδώνη.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.