Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Την διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.
Η δόση αυτή είναι για 2 περίπου βάζα κανονικού μεγέθους.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γέμιση για τάρτα ή τούρτα.
Καλή επιτυχία!
Θέμα: mipws..... Από: elena 14 / 12 / 2004
mipws tin exei dokimasei kapoios gia na mou pei an einai wraia?
tha ithela na tin kanw!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: mipws..... Από: VASSO 30 / 12 / 2004
Καλημέρα,
Την δοκίμασα χθές και έγινε πολύ καλή. Αλλά θέλω να ρωτήσω εαν
ξέρει κάποιος για πόσο διατηρείται στο ψυγείο καθώς το αυγό και
το ζαχαρούχο γάλα δεν είναι μαγειρεμένα. Επίσης σκέφτομαι να
προσθέσω και λίγο ποτό. Έχεις κανείς άποψη πως θα είναι με λίγο
κονιάκ ας πούμε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: alli mia idea Από: marika 23 / 6 / 2006
episis mia kali idea tha itan na baleis liga xysakia kayta. egw
oti exei na kanei me sokolata to sindiazw me psolozoyma kai
tairiazoyn!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: alli mia idea Από: maria 23 / 6 / 2006
episis tha mporoyses na rixeis liga xysakia! I sokolata paei poli
me ta psolozoyma
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: alli mia idea Από: cornifi 23 / 6 / 2006
maria & marika
Καλή σας όρεξη...
Και πάντα "εύστοχα" αστειάκια!
Εκτός από Intelligent security & advanced safety η Εταιρία
εξειδικεύεται στην απασχόληση προσωπικού που τον ελεύθερο χρόνο
του μπαίνει σε φόρουμ μαγειρικής και σοκάρει τον κόσμο με αηδείες.
Εμένα δεν με λένε maria πάντως, όλα κι όλα.
Θέμα: Μαρια και Μαρικα (η δυο σε ενα) ειστε απαραδεκτες Από: αναστασια 27 / 6 / 2006
Συμφωνω με τη Νατασα και προσυπογραφω. Και επιπλεον καταλαβαινω
γιατι εχουν σιγησει και μας λειπουν ανθρωποι με ουσια οπως η Τινα
Σταυρου. Τεραστια η αποστασις
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ Από: ΖΟΥΖΟΥΝΑ 28 / 6 / 2006
Αγαπητή Μαρία ή Μαρίκα,
Φαντάζομαι ότι για τις γεύσεις που ανέφερες στο μήνημά σου,
είσαι απολύτως ενήμερη και έμπειρη μια και σίγουρα θα τις έχεις
(συνεχώς) να «γεμίζουν» το στόμα σου!!! Άλλωστε στην Συγγρού
έχει και πολλά, πολλά, πολλά «σοκολατάδικα...»
Μπράβο βρε και εις ανώτερα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: αντικατάσταση αυγών;; Από: Μιμή 12 / 3 / 2007
Η μερέντα είναι πάρα πολύ νόστιμη, την έχω κάνει άπειρες φορές.
Αλλά τώρα που είναι σε έξαρση οι γρίππες των κοτών και οι
σαλμονέλες, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να αντικαταστήσω με κάτι
άλλο τα ωμά αυγά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: αντικατάσταση αυγών Από: Μιμή 21 / 3 / 2007
το σαββατοκύριακο με περιμένουν οι δοκιμές επομένως!!Εγώ είχα
μειώσει λίγο το κακάο, για να μην πικρίζει τόσο και να είναι
λίγο πιο αφράτη.Θα δοκιμάσω με τις σαντυγές και θα σε
ενημερώσω.Ευχαριστώ και πάλι!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: μερέντα Από: Μιμή 26 / 3 / 2007
μαμά, έκανα τη μεράντα. Φοβερή, και χαρήκαμε και πολύ που μετά
από τόσο καιρό την ξανακάνουμε. Ευχαριστώ πολύ!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Την έκανα και γω για γλυκό στην παρακάτω παραλλαγή:
Χτύπησα να αφρατύνει
1 μορφατ μαζί με
1 φλυζτ. τσαγιού άχνη.΄
Πρόσθεσα χτυπώντας
1 ζαχαρούχο,
1 πακέτο κακάο,
1 κουτί 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
2 βανίλιες
Εριξα μέσα στο μπώλ με την κρέμα
2 πακέτα μπισκότα μιράντα σπασμένα και ραντισμένα με λίγο
εβαπορέ και λίγο κονιάκ,
τα ανακάτεψα ελαφρά να βουτηχτούν τα μπισκότα στην κρέμα χωρίς
να γίνουν λειώμα, έριξα και καβουρντισμένα αμύγδαλα και το
έβαλα να παγώσει.
Το παγώνεις όλη νύχτα στην ψύξη αν το θελεις semifredo
(μισοπαγωμένο),
ή στην κατάψυξη αν το θέλεις παγωτό.
Σερβίρεις σε μπωλάκια παγωτού, και γαρνίρεις αν θέλεις με
σιρόπι σοκολάτα, τρούφα κ.τ.λ. κατά την έμπνευση της στιγμής.
Ο άντρας μου, μου είπε οτι του αρέσει καλύτερα και από παγωτό
Δωδώνη.