www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμυγδαλωτά της θείας


Υλικά

  • 640 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 5 ασπράδια
  • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • Ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι
  • Βανίλια άρωμα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Λίγα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (καλύτερα να τα χτυπήσετε στο χέρι για 10 λεπτά περίπου. Κουραστικό, αλλά γίνονται πιο αφράτα τα γλυκάκια) και προσθέτουμε την μισή άχνη.
  2. Βάζουμε την άλλη μισή άχνη στην αμυγδαλόψυχα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος, αναμειγνύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα.
  3. Με το μείγμα φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια, βάζουμε από πάνω (στο κέντρο) από 1 ολόκληρο αμύγδαλο, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 120 C για 30' περίπου (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΝΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.