www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβανί


Υλικά

  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι
  • 3/4 του νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 4 αυγά
  • Σιρόπι:
    • 3 νεροπότηρα νερό
    • 2 νεροπότηρα(όχι γεμάτα) ζάχαρη
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • Διακόσμηση (προαιρετικά):
    • Τρούφα
    • Αμύγδαλα φιλέ (φλούδες)



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γάλα.
  2. Σιρόπι: Βράζουμε για 5' το νερό και τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού και όταν βράσει λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Ψήνουμε το γλυκό στους 200 °C για 1/2 ώρα.
  4. Οταν ψηθεί, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το γάλα.
  5. Μόλις το απορροφήσει, ρίχνουμε μ' ένα κουτάλι το σιρόπι και το αφήνουμε να το "πιεί".
Αν θέλουμε, μόλις κρυώσει κάπως, το διακοσμούμε με τρούφα και φλούδες αμυγδάλου.

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΝΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.