www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σκαλτσούνια Νάξου


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 330 γρ. αλεύρι
    • 2 φλιτζανάκια λάδι
    • χυμό δύο πορτοκαλιών
    • 1 ποτηράκι ρακί
    • 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • Για την γέμιση:
    • 1/4 του ποτηριού σουσάμι
    • 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
    • 1/4 του ποτηριού τριμμένη φρυγανιά
    • 1 κουταλιά μέλι
    • 1 κουταλάκι κανέλα
  • Για επικάλυψη:
    • Αχνη
    • Ανθόνερο



Ετοιμασία

  1. Καβουρντίζουμε το σουσάμι (σε ένα τηγάνι) και το κοπανίζουμε στο γουδί.
  2. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με μέτριο πάχος και με ένα φλιτζάνι κόβουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά, το καρύδι, το σουσάμι και την κανέλα.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε δύο κουταλιές νερό και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε το μέλι.
  6. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με τα καρύδια.
  7. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι μία κουταλιά από το μίγμα μας, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και το κλείνουμε καλά (πιέζοντας με τα δάχτυλά μας).
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα σκαλτσούνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 250 C.
  9. Οταν κρυώσουν τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.