www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουφλέ σοκολάτας


Υλικά

  • 4 κουβερτούρες των 125 gr.
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ΣΚΛΗΡΟ



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε με τη σειρά που δίνονται στη συνταγή τα υλικά σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει. (Δεν ρίχνουμε κάποιο υλικό αν το προηγούμενο δεν έχει λιώσει.)
  2. Χύνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα που την έχουμε πασπαλίσει με κακάο, και ψήνουμε στο φούρνο ΜΟΝΟ για 10 λεπτά για να κάνει κρούστα (καλύτερα να μην ανοίγουμε συνέχεια το φούρνο).
  3. Τρώγεται αμέσως, γιατί όταν το κόβουμε ξεχύνεται καυτή η σοκολάτα.
  4. Σερβίρεται με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια (για να κόβει η έντονη γεύση της σοκολάτας)
Είναι μια συνταγή πανεύκολη και γρήγορη, για φανατικούς σοκολατοφάγους!

Τη συνταγή συνιστά: η Βάνια Αρσενίου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Παραλαγή του σουφλέ Σοκολάτας
    Από: Σούλα  13 / 1 / 2005
    Δεν το συζητάω ότι θα δοκιμάσω και την δικη σου συνταγή Βάνια μου. Να σας πω όμως πώς την κάνω εγώ. Λοιπόν. χρησιμοποιούμε περίπου τα ίδια υλικά. Μόνο που χτυπάω ξεχωριστά τα αβγά. Κάνω τα ασπράδια μαρέγκα και την προσθέτω στο τέλος ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει. Στην αρχή χτυπάω, κρόκους, ζάχαρη και βιτάμ, μετά προσθέτω την κουβερτούρα και στο τέλος την μαρέγκα. Όταν βγει το σουφλέ, το χαράζω και περιχύνω κρέμα γάλακτος. Όπως και να χει, είναι ΤΕΛΕΙΟ. Έτσι δεν είναι;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δέν Ξετρελλάθηκα...
    Από: Φλώρα  10 / 2 / 2005
    Έφτιαξα χτές το βράδυ τη συνταγή για τον αγαπημένο μου, και πρέπει να σας πώ πως βγήκε περισσότερο σαν ένα απλό κέικ σοκολάτας παρά οτιδήποτε άλλο... Η η συνταγή είναι ελλειπής, ή εγώ έκανα κάτι λάθος! Την ακολούθησα πάντως κατα γράμμα τη συνταγή!! Πάντως και να έκανα κάτι λάθος εγώ, το "Σουφλέ" κάθε άλλο παρά σουφλέ ήταν...Sorry!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δέν Ξετρελλάθηκα...
      Από: CHEFodi  15 / 2 / 2005
      Φλώρα... περιμένω την κοπέλα μου το Σαββατο. Να της το φτιαξω?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: sweetgirl  14 / 4 / 2005
    Bγηκε σαν απλό κεικ σοκολάτας γιατι παραψήθηκε και στέγνωσε και από μεσα. Ψήσιμο το πολύ 10 λεπτά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: όλα είναι θέμα ψησίματος
    Από: μαρία  16 / 6 / 2005
    Σου στέγνωσε γιατι το παράψησες. έχω κάνει τέτοια κεικ ουουου!! όλα είναι θέμα ψησίματος, εκεί είναι το μυστικό. ακόμα και ένα λεπτό παραπάνω από ότι χρειάζεται, θα το στεγνώσει, καλύτερα να το βγάλεις πιο νωρίς παρά το αντίθετο. δοκίμασε το ξανά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Όντως κέικ
    Από: Τριανταφυλλος  16 / 1 / 2007
    Οφείλω να συμφωνήσω με την Σούλα... Ακολούθησα την συνταγή κατα γράμμα και σεβόμενος τα υπόλοιπα σχόλια, το έψησα για 10 λεπτα στους 180 Κελσιου. Το αποτέλεσμα ήταν ενα ωραίο κεϊκακι... Μάλλον θέλει λιγότερο αλεύρι... Δεν είμαι και κανένας σεφ για να έχω την βαριά άποψη, αλλά πάντως από αυτον τον δρόμο δεν πήγα εκεί που ήθελα...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν υπάρχει καλυτερο
    Από: Arience  18 / 1 / 2007
    Παραθέτω συνταγή που βρήκα από το Internet στο site του SOTTO 
    VOCE" 
    
    Δοκιμασμένη εκατό φορές και με απόλυτη επιτυχία. Προσέξτε όμως 
    τα tips που δίνει για το ψήσιμο:
    
    (8-10 ατομα)
    
    ΥΛΙΚΑ
    1 πακέτο βούτυρο των 200 γρ. 
    5 αυγά 
    300 γρ. Κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητος
    1 φλ. ζάχαρη 
    1 φλ. αλεύρι 
    Λίγο κονιάκ
     
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι νά αφρατέψουν και προσθέτουμε 
    τμηματικά τα λειωμένα σε bain- marie κουβερτούρα και βούτυρο. 
    Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τμηματικά το αλέυρι και το 
    κονιάκ. Βουτυρώνουμε τα πυρίμαχα μπωλάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά 
    και μοιράζουμε το μίγμα ισόποσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 
    200 βαθμούςC και ψήνουμε τα semi-cotto με πολλή προσοχή. Σκοπός 
    δεν είναι να φουσκώσει ή να στεγνώσει σαν κέικ. Το τέλειο ψήσιμο 
    συμβαίνει στα 12 - 15 λεπτά την στιγμή πουενώ γύρω-γύρω έχει ήδη 
    σχηματιστεί μιά κρούστα στο κέντρο παραμένει υγρό και κρεμώδες. 
    Σερβίρεται πασπαλισμένο απαλά με ζάχαρη άχνη και συνοδεύεται με 
    κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια. 
    
    Tips: Μόλις δείτε την κρούστα τού γλυκού να σκάει υπολογίστε 
    ακόμα 2 λεπτά ψησίματος Προσοχή μεγάλη στήν σωστή θερμοκρασία ! 
      
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ενα μικρό σχόλιο
    Από: Χρυσα  21 / 12 / 2007
    Απίθανη η συνταγή!Ηθελα να την φτιαξω στον αντρα μου κ δεν ήξερα πως γίνεται!!!Με γλυτώσατε απο την ανάγκη μου να ρώτησω την αχώνευτη θεια μου γιατι μονο εκεινη ήξερε!!!Αφηστε που απο την γλωσσοφαγια δεν θα πετυχενε κιολας!!!Καλες γιορτές!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.