www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλουράκια με μήλο και καρύδι


Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού φυτική μαργαρίνη ή βιτάμ
  • 1 ποτήρι νερού μήλα (πολτός)
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα μέτρια προς πολύ
  • 4 κουταλάκια κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι (ή περισσότερο) που φουσκώνει μόνο του
  • Μαρμελάδα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ λιωμένο μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου και τα καρύδια με την κανέλα και μετά το αλεύρι.
  2. Aνοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο και το κόβουμε με ένα μικρό στρογγυλό ποτηράκι του κρασιού σε καπάκια.
  3. Στα μισά καπάκια βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα μήλο και λίγο καρύδι με κανέλα και σκεπάζουμε με το άλλο καπάκι, το πατάμε γύρω-γύρω να κολλήσει και το περίσσευμα το κόβουμε με το ποτηράκι.
  4. Τα βάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180° C για 30'.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μισή δόση μαρμελάδα μήλο.
Μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι μπανάνα ή 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι αχλάδι.

Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά κουλουράκια μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη από τη ζάχαρη.

Τη συνταγή συνιστά: η Νότα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.