www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γευστική μηλόπιτα της Νότας


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1 αυγό
    • 1 βιτάμ
    • 2 κουταλιά ζάχαρη
    • 2 κουταλάκια μπέικιν
    • 500 γρ. αλεύρι
  • Γέμιση:
    • 5-6 μήλα
    • Κανέλα
    • 1 ποτηράκι κονιάκ
    • 1 κουταλιά ζάχαρη
    • Καρύδια (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες, τους ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε με το χέρι μας το βιτάμ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ούτε πολύ σκληρή. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια, 1/3 της ζύμης το ένα και το άλλο τα 2/3 της ζύμης.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι απλώνετε τα 2/3 της ζύμης στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
  4. Επειτα ρίχνουμε τα μήλα και σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο απλώνουμε το 1/3 της ζύμης με τα χέρια και το βάζουμε σαν καπάκι πάνω από τα μήλα.
  5. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για περίπου 60 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν την βγάλουμε από το φούρνο.
Αν σας αρέσουν πολύ τα καρύδια μπορείτε να προσθέσετε λίγα στη γέμιση.

Τη συνταγή συνιστά: η Νότα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.