www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μους με Πορτοκάλι και Σοκολάτα


Υλικά

  • 175 γρ. κουβερτούρα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι ζελατίνα σε σκόνη
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • Φλούδα πορτοκαλιού καραμελωμένη για την γαρνιτούρα



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Σε μικρό μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές από το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνα να λιώσει καλά.
  3. Οταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά. (Τώρα στο σημείο αυτό, προσωπικά είχα πάθει έναν ψιλοπανικό επειδή η σοκολάτα "έσφιξε" υπερβολικά αφού προσέθεσα το ξύσμα. Το όλο πρόβλημα λύθηκε όταν έβαλα ξανά το κατσαρολάκι στο ζεστό νερό και το μείγμα της σοκολάτας ζεστάθηκε.)
  4. Για να επιστρέψουμε στη συνταγή: Μετά το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη ζελατίνα που είχαμε διαλύσει στο χυμό καθώς και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας κατά μέρος.
  5. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε προσεχτικά στο μείγμα της σοκολάτας.
  6. Μεταφέρουμε τη μους σε 1 μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά μπολάκια, τα σκεπάζουμε και τα
  7. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους.
  8. Διακοσμούμε με τις καραμελωμένες φλουδίτσες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Βασιλική

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.