www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπισκότα με τζίντζερ


Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ αλεσμένα φουντούκια
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου
  • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 250 ml. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 4 αυγά



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα φουντούκια και το κακάο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και λειώνουμε μέσα το βούτυρο.
  3. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μέλι, ελαφρά ζεστό για να ρέει.
  5. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομογενής ζύμη, απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε 15 λεπτά στους 200° C.
  6. Οταν κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα.
  7. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια.

Τη συνταγή συνιστά: η Αννα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.