www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα Βρετάνης (Far aux pommes)


Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 70 γρ. βούτυρο με αλάτι(demi-sel) κατά προτίμηση
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 750 ml. γάλα
  • Aλάτι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα και τα ψήνουμε με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά περίπου.
  2. Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με 70 γρ. από την ζάχαρη.
  3. Μέσα σε αυτό το τεταρτάκι καλό είναι να ανακατευτούν όλα τα άλλα υλικά μαζί και έτσι ξεμπλέκουμε με την ζύμη.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τα μήλα και από πάνω την ζύμη και ψήνουμε στους 180° C για μια ώρα.
Αφού κρυώσει λίγο είναι όλο δικό μας.
Η παρασκευή είναι απλούστατη και πολύ γρήγορη.
Μην περιμένετε να φουσκώσει ιδιαίτερα (έως καθόλου) λόγω έλλειψης μαγιάς.

Τη συνταγή συνιστά: η nvog

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.