www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ραβανί με κρέμα πορτοκάλι


Υλικά

  • Για το ραβανί:
    • 8 αυγά
    • 8 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
    • 4 κουταλιές αλεύρι
    • 1 βανίλια
    • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • Για το σιρόπι:
    • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
    • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα νερό
  • Για την κρέμα:
      li>1 1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 4 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
    • Για γαρνίρισμα: Σαντιγί



Ετοιμασία

  1. Ραβανί: Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες νερό.
  2. Χτυπάμε τα άλλα υλικά μαζί και προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά).
  4. Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά.
  5. Οταν βγάλουμε το ραβανί και κρυώσει λίγο, το κόβουμε στη μέση, ρίχνουμε το μισό σιρόπι στο ένα κομμάτι και προσθέτουμε την κρέμα και μετά βάζουμε το άλλο κομμάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.
  6. Κρέμα: Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  7. Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί.
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Κ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.