www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ροξάκια της Γιάννας


Υλικά

  • 50 γρ. μαγιά (μπύρας}
  • 3 αυγά
  • Μισό φακελάκι μπέκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι(νερού) γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • Αλεύρι όσο πάρει (μαλακό
  • κατά προτίμηση)
  • Σιρόπι:
    • 1 κιλό περίπου ζάχαρη
    • 4 ποτήρια νερό
    • 10 λεπτά βράσιμο



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά
  2. Στο μείγμα με την μαγιά ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα και στη συνέχεια το μπέκιν, την βανίλια και το αλεύρι.
  3. Το 1/3 της ζύμης το χωρίζουμε και βάζουμε κανέλα, λίγη ζάχαρη και κακάο. Χωρίζουμε την λευκή ζύμη σε 3 κομμάτια και την σοκολατένια επίσης.
  4. Απλώνουμε το άσπρο φύλλο (σε σχήμα ορθογωνίου) και τυλίγουμε το καφέ μπαστουνάκι που έχουμε φτιάξει από την σοκολατένια ζύμη.
  5. Κόβουμε με το μαχαίρι μετά σε κομμάτια.
  6. Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το ταψί.)
  7. Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά μας για 10 λεπτά.
  8. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι τα κρύα ροξάκια.
Δοκιμάστε την και πιστέψτε με δεν θα χάσετε!
Καλό θα ήταν να τα βάλετε στο ψυγείο.
Τη συνταγή συνιστά: η GIANNA

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.